Hoe registratie nieuwe gebruikers uitzetten?

Standaard kunnen nieuwe gebruikers zich aanmelden op een WordPress website. Dit betekent dat als je een WordPress website hebt alle willekeurige bezoekers van je website een Abonnee account kunnen aanmaken op je website.

Je wilt natuurlijk voorkomen dat alle gebruikers zich kunnen aanmelden. Hiermee krijg je namelijk allemaal spookgebruikers die toegang hebben tot een beperkt gedeelte van je dashboard. Deze gebruikers hebben dan natuurlijk niet de beheerder rol van je website, maar krijgen een abonnee rol.

Hier lees je wat meer over gebruikersrollen

Registratie nieuwe gebruikers uitzetten

Standaard heeft WordPress de optie nieuwe gebruikers aanstaan. Als je dan gaat naar de link:
http://www.domeinnaam.nl/wp-login.php?action=register

Dan kunnen bezoekers van jouw website zich registreren voor jouw website. Deze mogelijkheid wil je natuurlijk voorkomen. Het kan namelijk ook voorkomen dat SPAM gebruikers zich registreren voor jouw website.

Deze gebruikers zijn heel erg vervelend. Het zorgt er namelijk voor dat je database vervuild wordt met allemaal zinloze gebruikers.

Om de registratie uit te zetten moet je het lidmaatschap deactiveren op je website. Om het lidmaatschap uit te zetten volg je onderstaande stappen.

 • Log in op je WordPress dashboard
 • Ga naar: Instellingen > Algemeen
 • Zoek: Lidmaatschap
 • Vink: Iedereen kan registreren uit
 • Klik onderaan op: wijzigingen opslaan.

Lidmaatschap

Natuurlijk kan het soms ook handig zijn voor je website om bezoekers te laten registreren. Je kunt er dan voor kiezen om een aangepast registratieformulier toe te voegen.

ZM Ajax Login & Register

ZM Ajax Login & Register

Als je gebruik maakt van de plugin ZM Ajaz Login & Register kun je een aangepast registratieformulier aanmaken op je website. Het enigste wat je hoeft te doen is een WordPress pagina aanmaken en een shortcode toevoegen. Deze shortcode zorgt ervoor dat er een registratieformulier wordt toegevoegd.

Met registratie plugins kun je een website maken waar bezoekers een account kunnen aanmaken en een artikel op kunnen publiceren. Dit noem je zogenaamde artikelen websites. Persoonlijk zijn wij hier geen voorstander van, omdat deze websites vaak misbruikt worden om backlinks te krijgen naar je website.

Heb je nog vragen hebben over registratie en lidmaatschap dan kun je hieronder een reactie achterlaten.

16 reacties op “Hoe registratie nieuwe gebruikers uitzetten?

  • Maarten Hendrix zegt:

   In sommige gevallen kan dit inderdaad voor komen.
   Soms via een plugin, soms via wat SPAM. Is het een officiele gebruiker?
   Zo niet dan raad ik je aan om Akismet te installeren.
   Daarmee voorkom je spam gebruikers/spam op je reacties.
   Mocht je er niet uit komen, mail gerust!
   Succes!

 1. Boudewijn Koole zegt:

  Dank voor de heldere uitleg. Wat ik mij nog afvraag, is of het toevoegen/ installeren van een RSS-feed op mijn berichten een goed alternatief is. (En hoe dat moet … Ik zoek nog.)
  Dit soort basisvragen blijven voor mij toch actueel, en ik vermoed voor meer (ouder wordende) WordPressgebruikers.
  Hoe dan ook, nogmaals erg bedankt. Weer een stap verder!
  Met vriendelijke groet, Boudewijn Koole

 2. Altenwedel zegt:

  Ik ben nog op zoek naar een goede plugin om inschrijvingen on hold te zetten zodat je een nieuwe gebruiker eerst moet goedkeuren voordat hij ook daadwerkelijk lid wordt. Heb je hiet tips over?

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Altenwedel, bedankt voor je reactie. De plugin die je normaal gezien hiervoor kunt gebruiken is Formidable Pro in combinatie met user registration. Je kunt dan instellen dat de klant bijvoorbeeld eerst normale user wordt, en daarna omgezet wordt na controle naar een wholesale user. Het is maar een voorbeeld. Je kunt er veel kanten mee op. Succes!

 3. Angela zegt:

  Ik heb dit op mijn website uitstaan en toch komt er steeds weer iemand in mijn lijst van gebruikers. Houdt dit overigens in dat zij dan ook berichten kunnen maken? Wat kan ik verder nog doen? Dit heb ik maar op één van mijn twee websites. Is het een soort van spam?

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Angela, bedankt voor je mail. Deze gebruikers kunnen (normaal gezien) geen berichten plaatsen. Wat je kunt doen is achter de schermen even bij gebruikers checken welke rol ze hebben. Hebben ze een redactie rol mee gekregen kunnen ze het wel, maar zeer waarschijnlijk hebben ze een abonnee rol. Wat betreft of je meer tegen deze spam kunt doen: maak je al gebruik van de Akismet plugin? Probeer deze anders in te stellen, normaal gezien moet dit al een hoop SPAM voorkomen. Succes!

 4. NVDB zegt:

  Ik heb hier nog een vraagje over, standaard staat Lidmaatschap ‘iedereen kan registreren’ uitgevinkt, maar mijn site valt toch ten prooi aan hackers en dan staat dit vakje weer aan en is standaard rol plots ‘beheerder’. Heeft u tips?

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Nele, bedankt voor je reactie. Mijn advies in dit geval is: installeer Akismet. Het beste is de betaalde versie. Deze moet normaal gezien al een groot deel van de foutieve gebruikers buiten de deur houden. Mocht het al ‘te laat’ zijn dan is de enigste methode om WordPress en de bijbehorende plugins er af te halen en opnieuw (handmatig) te installeren via FTP. Succes!

 5. Alex zegt:

  Hai Maarten,

  Ik heb hetzelfde probleem als Angela: heb het vinkje uitstaan dat leden zich kunnen registreren. Heb ook Akismet draaien en toch… een paar nieuwe gebruikers per week als abonnee.

  Alle plugins (Advanced Custom Fields, Advanced Custom Fields: Repeater Field, Akismet Anti-Spam, Childify Me, Contact Form 7, New User Approve, Really Simple SSL, Redirection, Social Warfare, Ultimate Member, Wordfence Security, WP File Manager en WP Migrate DB), het thema als ook WP, is bijgewerkt.
  Heb je nog een idee?

  • Maarten Hendrix zegt:

   Beste Alex, bedankt voor je reactie. Waarschijnlijk is er dan toch iets wat nog aanstaat in de plugin: Ultimate Member. Daarnaast zou ik ervoor kiezen om Akismet Anti-Spam een betaald account te nemen. Normaal gezien zou het dan opgelost moeten zijn. Zo niet, laat het gerust weten! Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.