Hoe Spam gebruikers verwijderen?

Alle WordPress websites gaan er een keer last van krijgen. SPAM gebruikers die zich op jouw website registreren. Zonder toestemming van jou als beheerder van je website. Op een dag krijg je opeens een e-mail dat een nieuwe gebruiker zich heeft geregistreerd.

Deze gebruikers zijn spook gebruikers. Je kunt deze gebruikers het beste zo snel mogelijk verwijderen. Maar voordat je de SPAM gebruikers verwijderd moet je eerst de deuren voor spook gebruikers sluiten. Standaard heeft WordPress een optie dat iedereen zich kan registreren voor jouw website.

Deze optie is handig als je blog veel gast gebruikers heeft die op jouw website artikelen kunnen publiceren. Vaak is dit alleen niet het geval en gebruik je jouw website enkel voor je bedrijf of je persoonlijke blog. Je kunt die optie dan het beste uitzetten. Hiermee voorkom je dat gebruikers zich gemakkelijk op jouw website kunnen registreren.

Iedereen kan registreren uitschakelen

Volg onderstaande stappen hoe je iedereen kan registreren uit kunt schakelen:

 • Log in op je dashboard
 • Ga naar: Weergave > Algemeen
 • Vink uit: Iedereen kan registreren

Iedereen kan registreren

Als je bovenstaande functie hebt uit gezet scroll je naar onderen en klik je op Wijzigingen opslaan.

Vervolgens verwijder je de SPAM gebruikers van jouw website.

Spam gebruikers verwijderen

Om de SPAM gebruikers te verwijderen volg je onderstaande stappen.

 • Ga naar Gebruikers > Alle gebruikers
 • Selecteer de gebruikers die je wilt verwijderen
 • Klik op: acties > verwijderen
 • Klik op: uitvoeren
 • Alle gebruikers worden nu verwijderd

Je kunt de gebruikers ook verwijderen via phpMyAdmin. Dit is iets lastiger voor de standaard WordPress beheerder.

Gebruikers verwijderen via phpMyAdmin

Via je controlepanel van je website kun je inloggen op je database via phpMyAdmin. In phpMyAdmin zie je de database tabellen staan met ook een tabel genaamd wp-users. Deze tabel open je en hier selecteer je de gebruiker accounts die je niet op je WordPress wilt hebben. Vervolgens delete je bijbehorende gegevens. De gebruikers zijn nu verwijderd van je website. Wij raden je aan alleen gebruik te maken van deze optie als je verstand hebt van PHP. In principe als je de voorgaande stap hebt gevolgd via het WordPress dashboard > gebruikers dan heb je de gebruikers ook correct verwijderd.

Heb je vragen over je WordPress website gebruikers? Laat dan hieronder een reactie achter. Of neem vrijblijvend contact met ons op.

10 reacties op “Hoe Spam gebruikers verwijderen?

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Yvonne, bedankt voor je reactie. Leuk om te lezen dat je er iets aan hebt gehad. WordPress is een website systeem met als doel interactie met je klanten/lezers. Daarom kunnen gebruikers zich heel gemakkelijk registeren. Succes met je bedrijf!

 1. Guus zegt:

  Beste Maarten,
  bij mij is er een ook spam registratie, echter kan ik deze niet verwijderen omdat ik sinds de aanmelding van deze persoon niet meer in mijn eigen WP kan. Kun je mij hierbij helpen?

  Met vriendelijke groet Guus

 2. Alex zegt:

  Hi Maarten, ik heb het vinkje uit staan. Heb echter toch al twee keer dat een nieuwe abonnee verschijnt… De site is bijgewerkt. De plugins en thema’s zijn bijgewerkt… Slechts één superadmin met een veilig (en 2FA) wachtwoord… Voor mij nog steeds een raadsel hoe het kan…

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Alex, bedankt voor je reactie! Dat is inderdaad vreemd. Helemaal wanneer je alles 100% hebt geupdate. Ik raad het aan om gebruik te maken van Akismet. Even in de gaten houden of het dan nog steeds voorkomt. Zoja, koppel het dan even aan ons terug. Zo nee, dan is het opgelost 🙂

 3. Jolanda zegt:

  Ha Maarten, bij mij staan de instelling Lidmaatschap niet aangevinkt en ik heb ook Akismet. En toch is er telkens 1 gebruiker ‘Jamessmith’ die zich telkens met een ander mailadres weet aan te melden als support user. Hoe dan? Ik kom er maar niet achter. Heb jij enig idee nog?

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Jolanda, bedankt voor je reactie. Maak gebruik van de betaalde Akismet? Dat zou dan inderdaad niet mogen. Best dan even het daar melden 🙂 Inloggen bij Akismet en dan even een support form starten. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.