WordPress Kennisbank

Op deze pagina wordt het WordPress begrip uitgelegd. Is het niet duidelijk, neem dan contact met ons op.

Rollen

WordPress heeft de mogelijkheid om gebruikersrollen toe te voegen aan je website. Het voordeel van rollen is dat niet iedereen dezelfde opties of mogelijkheden heeft als bijvoorbeeld de beheerder van je website.

Op deze manier kun je redacteuren toevoegen aan je website die enkel blog berichten kunnen aanmaken, bewerken of publiceren. Maar je kunt er ook voor kiezen om enkel schrijvers toe te voegen aan je website. Een schrijver kan het bericht niet publiceren. Op deze manier houd je zelf controle over wat er wel en niet online komt op jouw website.

De vijf verschillende gebruikersrollen

Abonnee

Een abonnee is niet meer dan een gast van je website. En kan eigenlijk niks aanpassen of veranderen op je website. Het is puur alleen een gebruiker die wordt toegevoegd op je website zodat hij of zij niet elke keer opnieuw zijn of haar gegevens moet invullen.

Schrijver

Een schrijver kan berichten aanmaken, maar deze niet publiceren op je website. Dit moet dan de beheerder of de redacteur van de website doen.

Auteur

Een auteur kan berichten aanmaken, bewerken en publiceren.

Redacteur

Een redacteur kan berichten aanmaken, bewerken en publiceren. Maar de redacteur kan ook berichten van andere auteurs bewerken. Daarnaast kan de redacteur ook categorieën aanmaken en tags beheren.

Beheerder

Een beheerder is de eigenaar van je website. Hij of zij kan alles doen met je website. Zo kunnen er plugins geactiveerd of verwijderd worden en bijvoorbeeld nieuwe thema’s worden geïnstalleerd.

Meer WordPress?

10+ Websites voor het kopen van Premium WordPress Themas
Hoe installeer ik een Facebook pixel in 2016?