WordPress Kennisbank

Op deze pagina wordt het WordPress begrip uitgelegd. Is het niet duidelijk, neem dan contact met ons op.

Shortcodes

Shortcodes zijn kleine stukjes codes waarmee je extra functies aan je website kunt toevoegen. De reden waarom WordPress shortcodes heeft geïntroduceerd was om mensen in staat te stellen om codes toe te voegen direct binnen WordPress berichten, pagina’s en widgets zonder een HTML code te schrijven. Hiermee kun je eenvoudig bepaalde objecten of opmaak van teksten toevoegen door slechts gebruik te maken van een shortcode.

Met deze shortcodes wordt WordPress nog gebruiksvriendelijker. Door gebruik te maken van shortcodes worden automatische dynamische HTML elementen toegevoegd aan je bericht of pagina.

Naast WordPress maken thema ontwikkelaars ook gebruik van shortcodes, maar naast thema ontwikkelaars maakt ook WooCommerce gebruik van shortcodes. Enkele WooCommerce shortcodes worden hieronder weergegeven.

  • Je winkelwagen is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

  • Vul je bestelnummer hieronder in en klik op de "Volgen" knop om je bestelling te volgen. Deze kun je terug vinden op je ontvangstbewijs en in de bevestigings-e-mail die wij je hebben toegestuurd.

Alle WooCommerce shortcodes kun je online terug vinden op de website van WooCommerce.

Meer WordPress?

Hoe een product toevoegen en bewerken in WooCommerce?
Wat voor product gaan verkopen middels dropshipping?