Hoe recente berichten toevoegen aan je sidebar?

Recente berichten kun je eenvoudig toevoegen aan je sidebar van je blog. Hiermee krijgen de bezoekers van je website snel een overzicht met alle nieuwe (blog) berichten van je website. Als je gebruik wilt maken van recente berichten dan hoef je hiervoor geen plugin te downloaden. Dit is namelijk een standaard optie van een WordPress. Hiervoor moet je gebruik maken van widgets binnen WordPress.

In dit artikel leggen wij je uit hoe je gebruik kunt maken van de Recente berichten widget.

  • Allereerst moet je inloggen op je WordPress website
  • Ga naar Weergave > Widgets
  • Zoek de widget Meest recente berichten
  • Klik op deze widget
  • Selecteer de widget waar je hem wilt toevoegen

Zie hieronder een voorbeeld van de widget Meest recente berichten. De widget wordt nu toegevoegd aan het widget gebied van de single product pages. Dit betekent dat de widget wordt geplaatst op alle producten pagina’s.

Widget meest recente berichten

Het voordeel van recente berichten is dat je bezoekers direct zien wat de laatste berichten van je blog zijn. Hiermee zorg je ervoor dat de bezoekers langer op je website blijven, omdat ze doorklikken op de nieuwe berichten. De bezoekers van je website bekijken dan meer pagina’s en blijven ook langer op je website.

Wat zijn verschillende widget gebieden?

Widgets zijn verschillende locaties op je website. Standaard heb je de sidebar widgets en de footer widget. Je ziet vaak dat de meest recente berichten worden toegevoegd aan je sidebar widget.

Naast de siddear kun je er ook voor kiezen om de recente berichten toe te voegen aan je footer. Je ziet alleen dat het vaker wordt toegevoegd aan de sidebar. Als je gebruik maakt van de WooCommerce plugin dan worden er ook extra widget opties toegevoegd. Zo heb je een speciale widget plek voor het overzicht van alle producten, maar ook voor de detail pagina van het product.

Soms komt het ook voor dat er extra widgets worden toegevoegd als je gebruik maakt van een speciaal thema. Als je gebruik maakt van het Enfold thema dan kun je ook nieuwe widgets aanmaken. Deze widgets kun je vervolgens koppelen aan specifieke pagina’s die je zelf instelt. Hiermee kun je jouw website helemaal optimaliseren en inrichten voor de beste gebruikerservaring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.