WordPress Kennisbank

Op deze pagina wordt het WordPress begrip uitgelegd. Is het niet duidelijk, neem dan contact met ons op.

Widgets

Een widget is een klein element op je website met een specifieke functie. Vaak worden de widgets toegevoegd aan je sidebar of je footer.

Het voordeel van een widget is dat je daar gemakkelijk zonder technische kennis allemaal extra’s kunt toevoegen op je website. Zo kun je eenvoudig categorieën toevoegen, navigatie menu’s, kalender, zoekvensters en recente berichten.

De widget gebieden zijn afhankelijk van het WordPress thema dat je gebruikt. Soms heb je in de footer vijf locaties voor widgets, maar er zijn ook thema’s die maar plek hebben voor drie widgets.

Widgets instellen

Voor elke website kun je een widget op dezelfde manier instellen. Je zoekt namelijk naar de lijst met alle functies. Deze lijst vind je door te klikken op Widgets achter het tabblad weergave. 

  • Log in op WordPress
  • Klik op weergave > widgets

Vervolgens zie je een lijst met alle mogelijke opties. Als je een optie hebt gevonden dan selecteer je deze widget en sleep je die naar de locatie waar je hem wilt weergeven op je website.

Lukt het niet? Maak dan gebruik van ons contactformulier of koop onze WordPress cursus. In deze cursus laten we je uitgebreid kennismaken met alle functies van je website.

Meer WordPress?

Wat zijn widgets?
Hoe een widget instellen?