Fullscreen thema voor je portfolio website

Je wilt een uniek thema voor je portfolio gebruiken die gebruik maakt van grote afbeeldingen. Een aantal jaar geleden hebben wij zo’n website gebouwd voor onze fotograaf Bas Weetink

De website ziet er overzichtelijk uit en heeft de focus op een portfolio website. Natuurlijk zijn er nog tientallen andere voorbeelden van portfolio websites te bedenken met een fullscreen.

Hieronder vind je twee thema’s terug die de focus hebben op een fullscreen.

Core Minimalist Photography Portfolio

Core thema

Core is een minimalistisch thema die je kunt gebruiken bij het maken van je portfolio website. Het voordeel van dit thema is dat je verschillende gallery’s kunt aanmaken.

Je kunt een gallery aanmaken met meer dan twee kolommen of je kies voor een fullscreen gallery.

Binnen het Core thema heb je nog een aantal shortcodes die je kunt gebruiken om elementen knoppen, kolommen en Google Maps toe te voegen.

Bekijk het thema Core live op je computer.

SmartScreen fullscreen responsive WordPress theme

SmartScreen fullscreen thema

SmartScreen is een iets minder bekend thema dan Core, maar wel heel mooi. Het thema maakt gebruik van fullscreen afbeeldingen op de achtergrond.

Daarnaast is het ook mogelijk om een fullscreen video te plaatsen op je website als achtergrond. Hiermee kun je jou bezoekers langer op je website houden.

Bezoekers die langer op je website blijven, dat is goed voor je bounce percentage in Google Analytics. Die verlaagt namelijk als je bezoekers langer op je website blijven en vaker van pagina verwisselen.

Het thema is ook geschikt voor een mobiele telefoon of een tabblad. Daarnaast kun je eenvoudig ook online producten gaan verkopen.

Je kunt namelijk WooCommerce toevoegen als e-commerce systeem aan je website.

Conclusie

Fullscreen thema’s zijn ideaal om te gebruiken voor je portfolio. Let wel op de afmetingen van je afbeeldingen. Hoe groter de afmetingen van je afbeeldingen hoe trager je website kan worden.

Daarnaast kan het soms om kleine apparaten er minder mooi uitzien als je gebruik maakt van een fullscreen thema.

Natuurlijk heeft het ook voordelen. Je ziet namelijk niet vaak zo’n website voorbij komen die zo goed gebruik maakt van afbeeldingen.

Heb jij nog suggesties voor mooie fullscreen thema’s?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.