Online cursussen verkopen via WordPress

Je bent een coach, trainer of ondernemer en je wilt online cursussen gaan verkopen via je WordPress website.

Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk membership websites aanmaken waar je een cursus voor maakt en deze verkoopt via je eigen website.

Wij hebben een Online cursus gemaakt voor onze WordPress training.

In de WordPress training leer je stap voor stap hoe je zelf een website bouwt zonder technische voorkennis.

Genoeg over de cursus. Het is heel eenvoudig om vandaag de dag cursussen online te verkopen.

Er zijn eigenlijk meerdere mogelijkheden om online cursussen te verkopen en ik ga in dit artikel drie mogelijkheden behandelen.

Mogelijkheid 1

Maak gebruik van WooThemes in combinatie met de plugin Sensei. Sensei is een plugin van WooThemes waarmee je heel eenvoudig een cursus kunt maken.

De cursus bestaan uit verschillende onderdelen die de cursist stap voor stap kan doorlopen.

Uiteindelijk kan de cursus worden afgesloten met een certificaat.

Omdat de plugin gemaakt is door WooThemes kun je deze heel goed koppelen aan je WooCommerce webwinkel. Hierdoor maak je het voor de eventuele geintresseerde cursisten nog gemakkelijker.

Mogelijkheid 2

De tweede mogelijkheid is door gebruik te maken van OptimizePress. OptimizePress is een plugin waar je ook een membership aan kunt koppelen.

Je kunt hiermee een complete cursus maken en deze vervolgens verkopen via bijvoorbeeld PayPro.

Mogelijkheid 3

Mogelijkheid drie is de Membership plugin van Wishtlist products. Met deze plugin maak je hele mooie membership sites die je vervolgens kunt koppelen aan je PayPro account.

Je PayPro account is een betaalprovider die betalingen ontvangt en vervolgens je nieuwe cursisten automatisch een gebruikersnaam en een wachtwoord opstuurt zodat ze direct gebruik kunnen maken van de plugin.

Wil jij nu ook een Membership website starten en heb je vragen over één van deze drie mogelijkheden. Laat dan hieronder een reactie achter.

Een reactie op “Online cursussen verkopen via WordPress

  1. Ranjana zegt:

    Hoi, ik heb de plugin Woocommerce op mijn WP site die ik wou gaan gebruiken met de plugin Optimizepress als gateway voor de membership betaling. Echter, ik lees overal dat OP niet samen gaat met Woocommerce, behalve als je OP als WPthema gebruikt. Wat is jouw/jullie advies/oplossing hiervoor? Fijn als je wilt reageren!! Vriendelijke groet, Ranjana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.