Help mijn Yoast SEO plugin is verdwenen

Is jouw Yoast SEO plugin verdwenen in je plugin lijst? Soms kan het voorkomen dat je een bepaalde plugin niet meer terug kunt vinden in je plugin lijst. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een update van een bepaalde plugin of door een andere oorzaak.

Je kunt dan proberen om de plugin opnieuw te installeren via de standaard manier. Je gaat naar plugins en klikt op nieuwe plugin. Vervolgens zoek je de Yoast plugin op in de lijst. Als je dan klikt op installeren dan krijg je waarschijnlijk de melding:

Doelmap bestaat al: /sites/jedomeinnaam/www/wp-content/plugin/wordpress-seo/
Plugin installatie mislukt. 

Je kunt dit eenvoudig oplossen door de plugin handmatig te downloaden en via FTP te uploaden naar je website. Je hoeft niet bang te zijn dat je gegevens kwijt raakt.

WordPress SEO plugin opnieuw installeren

Vervolgens log je in op je website en zie je de SEO plugin weer in je lijst staan. Waarschijnlijk moet je de plugin even opnieuw activeren door te klikken op de button activeren.

Als het goed is wordt de plugin dan weer zichtbaar in je dashboard. De kans is zeer groot dat al jouw SEO opties nog correct staan ingesteld bij alle artikelen. Inclusief alle titels en meta omschrijvingen. De plugin slaat namelijk al deze content op in je database. Het kan wel voorkomen dat je het artikel even opnieuw moet bijwerken. Zonder dat je aanpassingen doet.

Heb je nu nog vragen of is er iets anders aan de hand? Reageer dan gerust hieronder op dit artikel.

6 reacties op “Help mijn Yoast SEO plugin is verdwenen

 1. Rick zegt:

  Hoi Maarten, door middel van je blogje Yoast weer kunnen toevoegen voor mijn website http://www.opzeggenoverstappen.nl. In je stappenplan moest ik alleen 1 extra actie uitvoeren. Het betreft het verwijderen van de “doelmap” op de webserver. Als ik deze namelijk niet eerst verwijder, wilde hij de plugin niet installeren via de stappen die je beschreef. Nadat ik de doelmap verwijderd had, ging de installatie precies zoals je hierboven beschreven had, dus dank! Mijn probleem is in ieder geval opgelost!

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Rick, bedankt voor je reactie en je aanvulling! Het klopt inderdaad dat je de doelmap van de plugin ook moet verwijderen. Succes met je website!

 2. WNF zegt:

  Ik heb de doelmap ook verwijderd maar blijkbaar zit er ergens toch nog iets verborgen van Yoast in een plugin? Het lukt me dus niet om plugin Yoast opnieuw te downloaden.

  • Maarten Hendrix zegt:

   Beste WNF, bedankt voor je reactie.
   Vervelend dat het niet is gelukt om Yoast goed te verwijderen.
   Heb je het ook geprobeerd door de plugin handmatig te downloaden en deze via Filezilla weer erop te zetten?
   In de meeste gevallen is dit de oplossing. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.