Help mijn Yoast SEO plugin is verdwenen

Is jouw Yoast SEO plugin verdwenen in je plugin lijst? Soms kan het voorkomen dat je een bepaalde plugin niet meer terug kunt vinden in je plugin lijst. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een update van een bepaalde plugin of door een andere oorzaak.

Je kunt dan proberen om de plugin opnieuw te installeren via de standaard manier. Je gaat naar plugins en klikt op nieuwe plugin. Vervolgens zoek je de Yoast plugin op in de lijst. Als je dan klikt op installeren dan krijg je waarschijnlijk de melding:

Doelmap bestaat al: /sites/jedomeinnaam/www/wp-content/plugin/wordpress-seo/
Plugin installatie mislukt. 

Je kunt dit eenvoudig oplossen door de plugin handmatig te downloaden en via FTP te uploaden naar je website. Je hoeft niet bang te zijn dat je gegevens kwijt raakt.

WordPress SEO plugin opnieuw installeren

Vervolgens log je in op je website en zie je de SEO plugin weer in je lijst staan. Waarschijnlijk moet je de plugin even opnieuw activeren door te klikken op de button activeren.

Als het goed is wordt de plugin dan weer zichtbaar in je dashboard. De kans is zeer groot dat al jouw SEO opties nog correct staan ingesteld bij alle artikelen. Inclusief alle titels en meta omschrijvingen. De plugin slaat namelijk al deze content op in je database. Het kan wel voorkomen dat je het artikel even opnieuw moet bijwerken. Zonder dat je aanpassingen doet.

Heb je nu nog vragen of is er iets anders aan de hand? Reageer dan gerust hieronder op dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.