Top WordPress websites in Nederland en België

WordPress wordt vandaag de dag steeds populairder. Niet alleen startende ondernemers maken gebruik van WordPress websites. Ook de grotere merken in binnen en buitenland weten WordPress te vinden. 

Het marktaandeel van WordPress stijgt nog steeds. Mijn voorspelling is dat dit in de toekomst alleen maar blijft stijgen.

De WordPress software is zo stabiel en gebruiksvriendelijk dat je hier gewoon als baas van een bedrijf van moet profiteren.

Laat ons beginnen met een Belgische website: Noodweer.be

Noodweer

Noodweer is een website over Noodweer in Belgie, maar eigenlijk gericht op de Benelux. Je vindt er regelmatig nieuwe blog artikelen over het weer van de aankomende dagen.

Naast de website van Noodweer, maken ze ook heel goed gebruik van hun Facebook pagina.

Ook het Stedelijk Museum in Amsterdam maakt gebruik van WordPress. Weliswaar niet de hoofd website, maar wel het gedeelte waar ze op regelmatige basis artikelen op publiceren.

Weblog stedelijk museum

Het zogenaamde Journal Stedelijk. Je kunt het checken of een website gebruik maakt van WordPress door de code structuur te inspecteren.

Vind je in de codestructuur vaak wp-. Dan mag je er bijna al wel vanuit gaat dat de website gebruik maakt van WordPress.

Om er zeker van te zijn probeer je in te loggen op de website door achter de domeinnaam wp-login of wp-admin te schrijven.

Natuurlijk zijn er nog tientallen andere websites die gebruik maken van WordPress. Zo maken er bijvoorbeeld ook meerdere politieke partijen gebruik van WordPress, maar ook commerciële partijen als Tele2.nl.

Ken jij ook een bedrijf dat gebruik maakt van WordPress? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.