Update WordPress altijd ook wanneer je geen tijd hebt

Het is belangrijk dat je altijd WordPress update. WordPress is een Content Management Systeem dat dagelijks wordt verbeterd door honderden ontwikkelaars wereldwijd. Door die verbeteringen wordt WordPress veiliger. Wanneer er een nieuwe versie van WordPress beschikbaar is dan is de kans groot dat de oudere versie meer gevaar loopt om gehackt te worden. 

Naast verbeteringen van het systeem om bijvoorbeeld een pagina te publiceren of aanpassingen te doen aan widgets zorgt WordPress er ook dagelijks voor dat eventuele lekken in de software gedicht worden. Het is daarom belangrijk dat je website altijd up to date is. Hiermee voorkom je dat je website toegang geeft tot hackers.

De laatste weken krijgen wij veel reacties van bezoekers van onze website dat ze niet meer kunnen inloggen op hun website. Bij negen van de tien gevallen kwamen wij er achter dat de website niet meer up-to-date is. Controleer daarom wekelijks de versie van je WordPress website. Wanneer je hier geen tijd voor hebt kun je dit ook door ons laten doen. 

Wanneer is er een nieuwe WordPress update?

Via je WordPress dashboard kom je er achter wanneer er een nieuwe versie van WordPress beschikbaar is. Je vindt dan via je Dashboard tabblad een link naar de update pagina van je website.

dashboard wordpress updates

Het enigste wat je hoeft te doen voordat je een update gaat uitvoeren is een backup maken van je WordPress website en je database. Het kan namelijk gebeuren dat na een backup bepaalde elementen niet meer werken van je website. Wanneer je gebruik maakt vaan backup voorkom je dat je website niet meer werkt.

Je kunt WordPress updaten door te klikken op de button bijwerken. WordPress wordt nu automatisch bijgewerkt zonder dat je daarvoor de beschikking hoeft te hebben over technische kennis.

Wanneer je WordPress hebt geupdate is het ook belangrijk dat je de plugins update. Plugins updaten is even belangrijk als het updaten van de WordPress versie. Er kunnen namelijk ook beveiligingslekken zitten in WordPress plugins.

Vragen? Stel ze gerust!

Wanneer je er niet uitkomt met het updaten van je WordPress website neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dagelijks helpen wij tientallen bezoekers van onze website met het updaten van hun website of webshop.

Naast het updaten van WordPress is het ook belangrijk dat je gebruik maakt van een moeilijk te raden wachtwoord. Mocht je vragen hebben over het instellen van een moeilijk wachtwoord, stel ze dan hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.