Tracking code bedankt pagina toevoegen WooCommerce

WooCommerce is een mooi webwinkelsysteem waarmee je prachtige webshops kunt bouwen. Maar als je eenmaal een webshop hebt dan is het ook belangrijk dat je die webshop winstgevend gaat maken. Belangrijk is dat je goed inzicht krijgt in de cijfers van je webshop.

Deze cijfers kun je inkijken door gebruik te maken van een tracking code van Google Analytics. Deze tracking code kun je uitbreiden met een stukje code die ervoor zorgt dat je ook de e-commerce activiteiten bij kunt houden.

Tracking code bedankt pagina toevoegen

Bovenstaande code kun je toevoegen aan je functions.php bestand. Dit bestand kun je vinden via FTP of via het dashboard van je website. Wij maken vaak gebruik van FTP om dit bestand aan te passen. Als je gebruik maakt van FTP moet je zoeken naar de mappen: wp-content > themes > jouw thema. In deze map moet het functions.php bestand staan.

Dit bestand moet je downloaden en vervolgens openen met een tekst editor. Vervolgens kopieer je bovenstaande code en voeg je deze code toe aan jouw functions.php bestand.

Als je geen gebruik wilt maken van FTP dan kun je het bestand ook via je dashboard aanpassen.

  • Ga naar: Weergave > editor
  • Open het functions.php bestand
  • Voeg bovenstaande code toe
  • Klik op: opslaan

Je functions.php bestand is nu aangepast met bovenstaande code. Als het goed is worden nu je bestellingen geregistreerd in je Google Analytics account als je de juiste code hebt toegevoegd aan je functions bestand. Mocht het nu niet werken laat dan gerust hieronder een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.