Tabel maken in WordPress: hoe doe je dat precies?

Wij krijgen vaak de vraag: hoe maak je nu een tabel in WordPress. Die vraag gaan wij in dit artikel uitgebreid behandelen. Wij noemen het ook wel de ultieme tabel handleiding ūüėČ

Allereerst gaan wij een eenvoudige HTML tabel maken. Deze tabel kun je plaatsen in je Tekst omgeving van je WordPress bericht of pagina. Afhankelijk van het thema is deze tabel wel of niet responsive. We raden je aan om eerst een kleine tabel te testen. Voordat je de tabel volledig gaat vullen met informatie.

Hieronder hebben wij een code toegevoegd van een HTML tabel. Kopieer deze code en plaats deze code in je Tekst omgeving van je bericht.

Tekst omgeving bericht

[php]

<table border="0">
<tbody>
<tr>
<th><strong>Dag</strong></th>
<th><strong>Open</strong></th>
<th><strong>Dicht</strong></th>
</tr>
<tr>
<td>Maandag</td>
<td>8:00</td>
<td>18:00</td>
</tr>
<tr>
<td>Dinsdag</td>
<td>8:00</td>
<td>18:00</td>
</tr>
</tbody>
</table>

[/php]

Vervolgens bekijk je de tabel. Ben je tevreden met het resultaat op alle apparaten? Pas de tabel dan aan naar je eigen wensen. Niet tevreden? Lees dan verder!

Tabel maken met HTML generator

Je kunt er ook voor kiezen om een tabel te maken met een HTML generator. Hiermee maak je tabellen in HTML en CSS. Misschien voor sommige gebruikers één stap te ver. Kies dan voor de optie met een plugin. Scroll iets naar onderen!

Kies je voor de HTML generator. Klik dan op Table > Set size. Selecteer het aantal kolommen en rijen. Vervolgens kun je de tabel aanpassen door te klikken op de tabel en hierin een tekst toe te voegen.

Tabel maken met html

Deze code kun je vervolgens kopieeren door te klikken op de button “Copy to clipboard”. Deze code kun je vervolgens plaatsen op je website.

Is dit teveel “gedoe” kies dan voor een plugin. De plugin die wij vaak gebruiken om tabellen te maken is de TablePress plugin.

Tabel maken met een plugin

Allereerst moet je de plugin downloaden en installeren. Volg hiervoor onderstaande stappen of lees dit artikel.

 • Ga naar Plugins > Nieuwe plugin
 • Zoek de plugin TablePress
 • Klik op¬†Nu installeren
 • Activeer de plugin

Gefeliciteerd! Je hebt de plugin gedownload en ge√Įnstalleerd. Je kunt de plugin nu gebruiken om een tabel toe te voegen.

Nadat je de plugin hebt ge√Įnstalleerd wordt er automatisch links in je overzicht een menu item toegevoegd. Dit menu item heet TablePress. Als je daar op klikt dan krijg je een overzicht met alle tabellen.

Klik vervolgens op nieuwe tabel toevoegen en geef de tabel een naam en een omschrijving.

Tabel maken met TablePress

Vervolgens klik je op Tabel toevoegen of op Add Table als je jou WordPress taal in het Engels staat. Je kunt nu de tabel gaan vullen met je content. Als je klaar bent met het invullen van je tabel kun je klikken op Voorbeeld.

Tabel vullen met informatie

Voldoet je tabel aan jou wensen? Klik dan op de blauwe button Wijzingen opslaan.

Kopieer vervolgens de shortcode en plaats deze op de plek waar je de tabel wilt plaatsen. Deze shortcode kun je plaatsen in bijvoorbeeld je bericht of je pagina.

Hieronder zie je een voorbeeld van een shortcode:

[php] [table id=1 /] [/php]

Elke tabel krijgt een unieke shortcode. Op deze manier kun je heel gemakkelijk meerdere tabellen toevoegen aan je pagina’s of berichten.

Heb je vragen over het maken van een tabel? Laat dan hieronder een reactie achter!

6 reacties op “Tabel maken in WordPress: hoe doe je dat precies?

 1. Op de Beeck Dirk zegt:

  Beste, na vele uren lezen en uitproberen ben ik intussen zover om in tablepress een tabel te importeren vanuit een excel file. k zou het nu graag zover krijgen dat deze tabel zich synchroniseerd met mijn excel file als ik daar wijzigingen aan maak. Hier loop ik momenteel telkens op vast

 2. edwin maes zegt:

  Hoi,

  Het is vrij eenvudig om tabellen te maken. Nu zoek ik wat anders. Ik heb een thema gekozen Education Xpert. In de laatste kolom heb ik bij staan na 1kl en daar heb ik een link van gemaakt. Echter daar kom geen streepje onder of vet gedrukt. Kan ik dat veranderen in een tabel?

  Ik ben slechts een amateurtje

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Edwin, bedankt voor je reactie.
   Je zult dan de css instellingen van je tabel moeten aanpassen die ervoor zorgen dat linkjes bv dikgedrukt zijn of onderstreept zijn.
   Hier kun je de codes hiervoor wel terugvinden: https://www.w3schools.com/html/html_tables.asp
   Je kunt het ook proberen om je link tussen deze tekens te zetten link of de optie
   Mocht je er hulp bij nodig hebben, mail dan gerust.
   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.