Waar kan ik rechtenvrije afbeeldingen vinden voor mijn website?

Wij krijgen vaak de vraag van bloggers waar wij onze gratis en rechtenvrije afbeeldingen vandaan halen. Hieronder geven wij een lijst van 19 websites die wij gebruiken voor onze afbeeldingen.

Niet alle websites zijn volledige gratis. Soms kan het voorkomen dat een gedeelte van de website gratis is. Het andere gedeelte kan dan betaald zijn of je moet de naam vermelden van de website of een link naar de afbeelding plaatsen.

Let daarom altijd goed op waar je de afbeeldingen vandaan haalt. Check daarom altijd de voorwaarden op de website.

Bekijk hieronder de lijst met websites waar je afbeeldingen vandaan kunt halen.

1. Pixabay

Pixabay

Pixabay is onze persoonlijke favoriet. De website is volledig in het Nederlands en dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk afbeeldingen kunt vinden. De website is niet extreem uitgebreid maar groot genoeg om afbeeldingen te vinden voor je website.

2. Unsplash

Unsplash

Unsplash is een website met afbeeldingen van zeer hoge kwaliteit. Het zijn voornamelijk afbeeldingen die je kunt gebruiken voor de achtergrond van je computer. Of afbeeldingen die je kunt gebruiken voor de achtergrond van je website.

3. OpenPhoto

OpenPhoto

OpenPhoto is een Engelse website waar je open source afbeeldingen kunt downloaden. De kwaliteit van de afbeeldingen is niet perfect, maar je hebt wel een uitgebreide keuze uit verschillende categorieën.

4. Public Domain Pictures

Public Domain Pictures

De website van Public Domain Pictures heeft een uitgebreide collectie met afbeeldingen en foto’s van fotografen. Je kunt gemakkelijk op de website zoeken naar de juiste afbeelding voor je blog artikel.

5. Photo Pin

Photo Pin

Photo Pin is een website voor bloggers die in hun artikelen gebruik willen maken van afbeeldingen. De website maakt gebruik van de Flickr API om afbeeldingen te selecteren met een creative common licentie.

6. Freepixels

Freepixels

Freepixels is een wat ouder ogende website waar je afbeeldingen kunt downloaden. Check altijd goed de licentierechten bij de afbeelding.

7. Pickup Image

Pickup image

Pickup Image is een website waar je rechtenvrije afbeeldingen kunt downloaden die je ook commercieel kunt gebruiken.

8. SplitShire

SplitShire

SplitShire is een collectie van afbeeldingen onderverdeelt over verschillende categorieën. Persoonlijk vinden wij het gebruik van deze website niet heel erg gebruiksvriendelijk. Als je namelijk zoekt op categorie dan krijg je geen overzichtelijk overzicht.

9. Moveast

Moveast

Moveast is een website van een Portugees die ervoor heeft gekozen om al zijn foto’s openbaar te maken. Alle afbeeldingen zijn dus rechtenvrije.

Wil je leren hoe je jouw eigen blog kunt bouwen? Lees ons uitgebreide artikel: Hoe in 15 minuten je blog bouwen?

10. Skitterphoto

Skitterphoto

Skitterphoto is een website met rechtenvrije afbeeldingen en foto’s die je ook commercieel kunt gebruiken.

11. Stocksnap.io

Stocksnap

Op de website van Stocksnap kun je zoeken. De afbeeldingen zijn rechten vrij en onderverdeeld in verschillende categorieën.

12. PDPics

PDpics

Deze website ziet er niet heel erg professioneel uit. Het is dan ook niet echt onze favoriet. Echter als je verder kijkt dan je neus lang is zie je toch de optie om te zoeken in bepaalde categorieën. Vervolgens kun je toch wel wat afbeeldingen vinden. De kwaliteit en het commerciële karakter van de afbeeldingen vinden wij alleen niet heel hoog.

13. Travel Coffee Book

Travel Coffee Book

Travel Coffee Book is ook een website die echt gespecialiseerd is in mooie kwalitatief goede afbeeldingen voor achtergronden. Je kunt de afbeeldingen ook commercieel gebruiken. Als je klikt op archief zie je een overzicht van alle afbeeldingen.

14. Dribbble

Dribbble

Dribble is een community van designers en fotografen die hun werk delen. Je kunt hier inspiratie op doen voor mooie afbeeldingen en foto’s. Check altijd de licentie of je de afbeelding mag gebruiken.

15. Freefoto

FreeFoto

Freefoto is een website met afbeeldingen voor je website of je blog. De website vinden wij niet extreem overzichtelijk en ook een beetje onprofessioneel overkomen.

16. Freeimages

Freeimages

Freeimages is een website die je ook in het Nederlands kunt gebruiken. Je moet goed kijken of je wel de gratis bestanden selecteert. Je hebt de keuze uit veel afbeeldingen alleen niet alle afbeeldingen zijn zo professioneel als je verwacht.

17. Pexels

Pexels

Pexels is een zeer professionele website waar je wel professionele stockfoto’s kunt downloaden. Wat je wel vaak ziet is dat bepaalde afbeeldingen op de zelfde websites staan. Zo kom je veel dezelfde foto’s tegen die bijvoorbeeld ook op de website pixabay staan.

18. Freepik

Freepik

Freepik is een professionele website waar je ook veel vector bestanden kunt downloaden. Als je gebruik maakt van deze vector bestanden moet je wel vaak een link terug plaatsen naar de website van Freepik of bij de afbeeldingen schrijven “Designed by Freepik”. Je kunt kiezen voor een premiumpakket en dan hoef je dit niet te doen.

19. Picjumbo

Picjumbo

Picjumbo is ook een mooie website waar je veel stock afbeeldingen vandaan kunt halen. Je hebt de keuze uit een premium pakket. of gratis afbeeldingen. Je ziet het per afbeelding of het valt onder het premium account of de gratis licentie.

De websites die wij het vaakst gebruiken zijn Pixabay en Freepik. Mis je een essentiële rechtenvrije website met foto’s laat dan hieronder een reactie achter. Deze afbeeldingen zullen wij dan zo snel mogelijk toevoegen aan de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.