WordPress Handleiding
Op deze pagina wordt een vraag of een begrip uit de handleiding behandelt. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.
[/av_textblock]
[av_button label=’Terug naar Handleiding’ link=’manually,https://www.supersnelonline.nl/wordpress-handleiding/’ link_target=” size=’large’ position=’left’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]
[/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]
[av_font_icon icon=’ue925′ font=’entypo-fontello’ style=” caption=” link=” linktarget=” size=’150px’ position=’center’ color=’#ffffff’][/av_font_icon]
[/av_one_half]
[/av_section]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Hoe een bericht aanmaken?
In het linker menu zie je berichten staan. Als je daar op klikt dan klik je vervolgens op nieuw bericht. Het aanmaken van een nieuw bericht lijkt veel op het aanmaken van een nieuwe pagina. Je moet het bericht een titel geven, tekst opmaken, aangeven in welke categorie het artikel valt, uitgelichte afbeelding toevoegen en het artikel publiceren.
Titel toevoegen
Bovenin vind je het titelveld. Hier vul je een titel in welke bovenaan je blog bericht komt te staan als je het artikel gaat publiceren. Onder deze titel vind je de permalink structuur (deze structuur vind je niet terug in bovenstaande afbeelding). Zorg ervoor dat de permalink overeenkomt met de titel van je pagina.
Tekst opmaken
Onder de titel vind je een groot scherm met een tekstopmaak. Deze tekstopmaak lijkt erg veel op de tekstopmaak van Microsoft Word. Als je de uitgebreide tekstopmaak wilt weergeven klik je op de button werkbalk weergeven/verbergen. Vervolgens zie je onderstaande werkbal verschijnen.
Media invoegen
Onder het rechtermenu tags vind je de het uitgelichte afbeelding menu. Hier kun je zelf een uitgelichte afbeelding voor je blog bericht uploaden. Naast een uitgelichte afbeelding kun je ook media toevoegen in je tekstopmaak. Bij beide opties zie je dezelfde invulschermen en opties verschijnen. In dit voorbeeld gaan we media invoegen in je tekstopmaak.
- Klik op de button Media toevoegen
- Vervolgens verschijnt er een nieuw pop-up scherm
Je hebt hierbij de keuze uit bestanden uploaden of mediabibliotheek. Bij mediabibliotheek vind je een overzicht met de afbeeldingen die je al een keer hebt gebruikt. Wanneer je een nieuwe afbeelding wilt toevoegen klik je op het tabblad bestanden uploaden en vervolgens op de knop bestanden selecteren.
Vervolgens zoek je de afbeeldingen op je computer die je wilt toevoegen. Hierna krijg je de volgende invulvelden: titel, onderschrift, alt tekst, beschrijving, uitlijnen, link naar en afmeting.
Titel afbeelding
Hier geef je een titel op voor je afbeelding. Deze titel kunnen bezoekers van je website niet zien, maar is wel handig voor een duidelijke structuur van je website zodat je hem later gemakkelijk in het mediabibliotheek kunt terug vinden.
Onderschrift afbeelding
Het onderschrift van je afbeelding kan een korte omschrijving zijn over de afbeelding. Deze tekst komt onder de afbeelding te staan als je deze tekst toevoegt. Dit tekstveld is niet verplicht om te worden ingevuld.
Alt tekst afbeelding
De alt-tekst is vooral handig voor Google. Hier geef je een titel op wat voor de gebruikers niet direct zichtbaar is, maar voor Google wel. Google kan dan de afbeeldingen beter vinden met de afbeeldingen zoeker van Google.
Beschrijving afbeelding
Ook de afbeelding beschrijving is geen verplicht veld voor een afbeelding. Het is puur voor je eigen administratie dat je een omschrijving geeft van je afbeelding. Dit veld is niet verplicht om in te vullen en bezoekers zien de beschrijving dan ook niet.
Uitlijnen afbeelding
Met dit veld bepaal je waar de afbeelding komen te staan. Hiervoor kun je kiezen voor bijvoorbeeld links, rechts of gecentreerd. Wanneer je rvoor kiest om je afbeelding niet uit te lijnen komt de afbeelding als een los element in tekst te staan. Het beste is om je afbeelding wel rechts, links of in het midden uit te lijnen.
Link naar afbeelding
Met dit veld bepaal je waar de afbeelding naartoe moet linken. Zo kun je een afbeelding laten linken naar een nieuwe pagina of naar het mediabestand waar bezoekers de afbeelding in een groter formaat kunnen bekijken.
Afmeting afbeelding
Met dit veld bepaal je de afmetingen van je afbeelding. Als een afbeelding te groot is dan kun je het beste de afbeelding met WordPress verkleinen.
Zodra je alle instellingen hebt ingesteld kun je de afbeelding publiceren door middel van op de knop te klikken invoegen in bericht.
Bericht publiceren
Rechts bovenin zie je het publiceer scherm. Hiermee kunt je jouw bericht opslaan, publiceren, bijwerken of inplannen. Zo kun je ervoor kiezen om je bericht direct op je website te publiceren, maar je kunt deze ook inplannen zodat deze pas op een bepaald tijdstip online wordt gezet.
Opslaan als concept
Je kunt je bericht opslaan als concept. Dit zorgt ervoor dat je bericht nog niet online zichtbaar wordt en alleen voor je zelf zichtbaar is op je berichten overzicht.
Opslaan als openbaar of privé
Onder het kopje zichtbaarheid kun je de zichtbaar van een bericht aanpassen. Zo kun je het bericht als publiek, beschermd met wachtwoord of als privé publiceren. Activeer je de optie beschermd met wachtwoord dan moeten je gebruikers verplicht een wachtwoord invoeren voordat ze de pagina kunnen bekijken. Sla je het bericht op als privé dan kunnen alleen de ingelogde bezoekers van je website de desbetreffende berichten bekijken.
Opslaan met inplannen
Je kunt je bericht ook inplannen. Als je klikt op bewerken achter onmiddellijk publiceren dan kun je een datum opgeven wanneer het bericht online moet komen te staan. Op deze manier wordt je bericht pas op een later tijdstip gepubliceerd.
Meer WordPress?
Wat zijn de voor- en nadelen van WordPress?
Wat kun je allemaal doen met WordPress?
[/av_textblock]