Openingstijden toevoegen aan je webshop

Openingstijden zijn een belangrijk onderdeel van je webshop. Natuurlijk niet als je geen fysieke winkel hebt. Maar in een aantal gevallen hebben webshop eigenaren ook een fysieke winkel. Het is dan belangrijk dat de openingstijden correct en netjes worden weergegeven. 

Openingstijden toevoegen

Naast de openingstijden van je fysieke winkel kunnen openingstijden ook handig zijn voor bedrijven. Bedrijven kunnen hierin aangeven wanneer klanten contact kunnen opnemen. Wat wij vaak zien is dat de openingstijden op websites verkeerd worden weergegeven.

Wij zien vaak dat de tijden niet recht achter de dagen staan. Of dat de dagen niet mooi onder elkaar staan. Dat is zonde want hiermee krijgen je bezoekers van je website een slordige indruk van jou als bedrijf.

In dit artikel laten wij je twee methodes zien hoe je de openingsuren van je bedrijf kunt toevoegen aan je website of webshop.

Openingsuren toevoegen met plugin

Allereerst gaan wij gebruik maken van een plugin om de tijden toe te voegen. Wij maken hiervoor gebruik van de Business Opening Hours plugin.

Business opening hours

Lukt het niet met het installeren van de plugin? Volg dan onderstaande stappen:

 • Inloggen op je WordPress website
 • Ga naar: Plugins > Nieuwe plugin
 • Zoek naar: Business Opening Hours
 • Klik op Nu installeren
 • Klik op Plugin activeren

Business opening hours activeren

Vervolgens wordt er links in je menu een nieuwe button toegevoegd. Namelijk het menu item Business hours.

Op deze instellingen pagina kun je de openingsuren opgeven. Allereerst selecteer je de tijdzone waarin je actief bent. Vervolgens kies je de tijdweergave van 12 uur of 24 uur.

Openingsuren instellen WordPress

Als je de tijden hebt toegevoegd kun je de instellingen aanpassen. Je kunt de achtergrond kleur en de kleur van het lettertype aanpassen.

Shortcode voor de openinguren

Kopieer de shortcode en plaats deze in een widget.  Of kies ervoor om de widget Business Opening Hours toe te voegen aan je sidebar. Nadeel als je gebruik maakt van de plugin is dat de teksten wel in het Engels zijn.

Voorbeeld openingsuren website

Je kunt er dan voor kiezen om een handmatige tabel toe te voegen aan je website.

Openingsuren toevoegen met tabel

Een tabel is een HTML code die je kunt gebruiken om je openingsuren aan je bezoekers te laten zien.

Kopieer onderstaande code en plaats deze in het tekst gedeelte op je website. Op die manier krijg je ook een tabel met de openingsuren.

<table border="0"><tbody><tr><th><strong>Dag</strong></th><th><strong>Open</strong></th><th><strong>Dicht</strong></th></tr><tr><td>Maandag</td><td>8:00</td><td>18:00</td></tr><tr><td>Dinsdag</td><td>8:00</td><td>18:00</td></tr></tbody></table>

Tabel

Dag Open Dicht
Maandag 8:00 18:00
Dinsdag 8:00 18:00

Heb je vragen over bovenstaande manieren om de openingstijden toe te voegen aan je website? Laat dan hieronder een reactie achter. 

2 reacties op “Openingstijden toevoegen aan je webshop

 1. Greetje zegt:

  Hoi, Thanks voor je uitleg. In elementor alles geimplementeerd en kan het menu voor de openingstijden gewoon zien maar als ik voorbeeld bekijk zie ik het niet. Ook niet op mijn telefoon etc. Geen idee wat ik fout doen en ik zag in het voorbeeld dat hij automatisch de huidige dag kleurt maar ook dat heb ik niet. Is voor mij voor het eerst dat ik dit doe dus zal waarschijnlijk daaraan liggen maar als je het me wilt uitleggen zou dat top zijn. Dank je wel alvast. Groetjes Greetje

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Greetje, bedankt voor je bericht.
   Om welke domeinnaam gaat het? En is de domeinnaam actief/staat hij live?
   Waarschijnlijk staan er wat instellingen bij de Elementor niet goed. Het is moeilijk om dit van afstand de beoordelen/aan te geven wat je exact moet doen.
   In dit geval wordt er meestal gebruik gemaakt van onze service. We loggen dan in op de website en kijken naar een oplossing.
   Mocht je hier gebruik van willen maken reageer dan gerust op deze e-mail met de bijbehorende inloggegevens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.