Online geld verdienen met veel bezoekers op je website

Als je veel bezoekers hebt op je website dan kun je deze bezoekers omzetten in geld. Zonder dat je gebruik hoeft te maken van Affiliate Marketing.

Natuurlijk hoef je niet een eigen product te hebben gemaakt om geld te verdienen met je website. Je hoeft ook geen producten van andere bedrijven te promoten als je geld wilt verdienen met je eigen website.

Je kunt simpelweg gebruik maken van de tools die Google voor je gemaakt heeft. De eerste tool die je kunt gebruiken is Google AdSense ads.

Google AdSense ads

Google Adsense is een advertentie methode van Google. Je meld je eenvoudig aan via Google Adsense. Hier maak je een account aan en je kunt de volgende dag starten met het verdienen van geld op je website. Je krijgt namelijk een code mee van AdSense die je moet plaatsen op je website.

Deze code zorgt voor toepasselijke advertenties op jou website. Als bezoekers van jou website op deze advertenties klikken dan krijg jij geld van Google.

Belangrijk is dat je rekening houdt met het volgende. Met Google Adsense promoot je andere websites. Je moet de code dus niet plaatsen op een pagina waar je jou eigen product verkoopt. Klikken de bezoekers van je verkooppagina namelijk op de advertenties op die pagina dan ben je de bezoeker kwijt op jou verkooppagina. Daarnaast moet je veel bezoekers hebben op je website voordat je er geld mee kunt verdienen.

Banners

Naast advertenties via Google kun je natuurlijk ook zelf je eigen banners verkopen op je website. Als je veel bezoekers hebt dan ben je interessant voor adverteerders. Adverteerders willen maar al te graag een advertentie plaatsen op jou website.

Deze advertentieruimtes, bijvoorbeeld in de footer of sidebar kun je verhuren aan adverteerders. Je vraagt dan een bedrag per maand of per jaar per advertentieplaats op je website.

Je kunt er ook voor kiezen om banners te plaatsen op je website waar je de adverteerder per klik laat betalen. Via Google Analytics kun je het aantal klikken op een advertentie bijhouden.

Handleiding van Google hoe je uitgaande links kunt bijhouden >

Met de adverteerder kun je een CPC (Cost Per Click) afspreken. Kies je bijvoorbeeld voor een CPC van € 0,20. Na 5 klikken op je advertentie heb je 1 euro verdient. Het lijkt natuurlijk niet veel, maar beeld in als je op één specifieke advertentie banner dagelijks 100 klikken krijgt. Je verdient dan al gauw 20 euro op een dag zonder iets te doen. 20 euro op 1 dag is op maand basis 600 euro!

Verschillende advertentie methodes

Naast de CPC methode kun je ook de CPM methode toepassen met banners. CPM betekent Cost per 1.000 page views. In dit geval spreek je af met de adverteerder hoeveel geld je krijgt voor 1000 weergave van de pagina waar de advertentie opstaat. Hoe specifieker je markt hoe meer je kunt vragen voor CPM banners.

Naast CPM heb je ook nog CPL. CPL staat voor Cost Per Lead. Je betaalt dan per nieuwe Lead die via jou banner is geregistreerd. En je hebt nog CPA, dit staat voor Call per Action. Je krijgt dan een commissie nadat er een actie is gemaakt via jou website.

Hopelijk is het nu een beetje duidelijk welke methodes er op het internet zijn waarmee je geld kunt verdienen als je website veel bezoekers heeft. Mocht je nu nog vragen hebben over bovenstaande methodes laat dan hieronder een reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.