Wat is Affiliate Marketing?

Affiliate Marketing is het verkopen van iemand anders zijn producten of diensten. Het enigste wat je hoeft te doen is de producten van iemand anders aanbevelen. Als een bezoeker het product of dienst aankoopt die jij hebt aanbevolen dan krijg je daar een commissie voor.

Je kunt de producten of diensten van derden partijen aanbevelen via je eigen website, maar je kunt deze producten ook promoten via je e-maillijst. Er zijn verschillende manieren te bedenken om affiliate producten te promoten.

Vind een Affiliate product

Als je gebruik wilt maken van Affiliate Marketing en je wilt actief producten van externe partijen gaan promoten moet je natuurlijk wel eerst affiliate producten vinden. Het is belangrijk dat je producten zoekt waar je affiniteit mee hebt. Als je producten gaat promoten waar je niks voor voelt dan zul je het niet lang volhouden.

Ga naar producten op zoek die je leuk lijken. Dit kun je via Google doen, maar ook via zogenaamde Netwerk websites. Ikzelf heb voor zo’n netwerk gewerkt een aantal jaar geleden. Dit netwerk heet Karabanga. Karabanga is een Affiliate Netwerk waar je verschillende campagnes van verschillende partijen kunt promoten.

Natuurlijk zijn er meerdere netwerken waar je producten kunt vinden die je kunt promoten. Hieronder vind je een artikel met een tiental Affiliate Marketing Netwerken.

Artikel: Overzicht met Affiliate Marketing Netwerken

Krijg een Affiliate link

Voordat je producten kunt gaan promoten moet je de beschikking hebben over een affiliate link. Dit is een unieke link die bijhoudt dat de bezoeker via jou website of e-maillijst komt. Deze links kun je aanmaken op je eigen account bij een Affiliate netwerk.

Als je een account hebt aangemaakt bij een Affiliate netwerk krijg je een overzicht te zien met de verschillende producten die je kunt promoten. Bij al die producten staat een unieke link die gekoppeld is aan jou account. Als je deze link op je website plaatst en je bezoekers klikken daar op dan krijg je commissie. We noemen dit in Affiliatie marketing termen een Cost Per Sale (CPS).

Promoot de Affiliate link

Eenmaal de beschikking over een affiliate link. Dan ga je het actief promoten en plaatsen op je website. Je kunt de link overal plaatsen op je website of in je e-maillijst. Soms kan het zijn dat bepaalde producten niet via Facebook of andere social media kanalen gepromoot mogen worden. Dit staat dan vaak bij de voorwaarden van het product.

In het netwerk kun je bijhouden hoeveel bezoekers er op jou link hebben geklikt. Je kunt ook bijhouden hoeveel verkopen jou link heeft behaald. Een derde belangrijke statistiek is het conversie ratio. Hoeveel bezoekers zorgen er daadwerkelijk voor een verkoop?

Publiser vs Adverteerder

Ben jij liever een publisher of een adverteerder? Een Adverteerder is een persoon die de producten maakt. Een publisher is een persoon die de producten van de adverteerder verkoopt.

Persoonlijk ben ik liever een adverteerder. Je kunt namelijk met behulp van publishers je website exponentieel snel laten groeien. Als Publisher kun je dat niet zo snel. Je bent namelijk altijd afhankelijk van de adverteerder. Als de adverteerder stopt met het product dan heb jij niks meer.

Het mooiste is om beide activiteiten op je te nemen. Je bouwt een website waar je andermans producten mee verkoopt, maar daarnaast ben je actief bezig met het opzetten van een eigen bedrijf waar je jou eigen producten maakt.

Heb je vragen over Affiliate Marketing? Laat dan hieronder in de reacties een bericht achter. Ik help je graag verder in het doolhof van Affiliate netwerken en andere tools om online geld mee te verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.