Hoe je WordPress blog volledig onzichtbaar maken voor bezoekers?

In dit artikel gaan wij je laten zien hoe je jouw blog volledig onzichtbaar kunt maken voor je bezoekers. Hiermee zorg je ervoor dat alleen jij en een select gezelschap je website of je blog kan zien. Dit kan handig zijn in sommige gevallen.

  • Je website is nog niet helemaal af
  • Je wilt content delen met alleen je familie of vrienden
  • Je wilt content delen met je studiegenoten

Blog volledig onzichtbaar maken

Om je blog volledig onzichtbaar te maken kun je gebruik maken van een plugin. Je kunt dan gebruik maken van de My Private Site plugin.

Deze plugin zorgt ervoor dat je website alleen bekeken kan worden door geregistreerde gebruikers die zijn ingelogd. Als je niet bent ingelogd dan krijg je het WordPress login scherm te zien als je gebruik maakt van deze plugin.

Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd gan je naar de instellingen van de plugin om je website privé te maken. Daarnaast moet je ook de pagina opgeven waar je bezoekers terecht komen nadat ze zij ingelogd. Vergeet niet om deze instellingen op te slaan.

Daarnaast kun je natuurlijk ook gebruik maken van een coming soon plugin.

Pagina of blog bericht onzichtbaar maken

Je kunt er ook voor kiezen om niet je hele website onzichtbaar te maken, maar enkel specifieke pagina’s. Hieronder gaan wij je laten zien hoe je één specifieke pagina onzichtbaar kunt maken.

Ga naar Berichten Nieuw bericht. Open dit bericht en plaats alle content die je wilt plaatsen.

Vervolgens kies je rechts bovenaan voor Zichtbaarheid: Beschermd met wachtwoord.

Pagina of blog bericht onzichtbaar maken

WordPress vraagt direct naar een wachtwoord. Hier geef je een wachtwoord op en klikt vervolgens op publiceren.

Houd er rekening mee als je gebruik maakt van deze optie dat je hele website wel toegankelijk is. Enkel de pagina’s of berichten die je beschermd met een wachtwoord kunnen niet bekeken worden als men niet de beschikking heeft over het wachtwoord.

Hopelijk heb je wat aan dit artikel gehad. Heb je nog vragen over hoe je jouw website kunt beschermen met bijvoorbeeld een wachtwoord laat dan hieronder een reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.