5 beste coming soon plugins van 2016

Je wilt starten met het bouwen van een nieuwe website zonder dat gebruikers het resultaat kunnen gaan zien. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van een Coming Soon plugin. Met coming soon plugins voorkom je dat je bezoekers je site zien veranderen. Ze zien namelijk een tijdelijke landingspagina waar jouw gebruikers hun naam en e-mailadres kunnen achter laten. Als je website dan klaar is voor lancering kun je ze allemaal tegelijk een mail sturen.

Supersnel Online krijgt vaak de vraag welke Coming soon plugins wij nu gebruiken. Eigenlijk is dat niet één specifieke plugin. Soms zit een coming soon functie namelijk standaard in het thema. Soms gebruiken we de Easy Coming Soon plugin, maar de andere keer maken we ook gebruik maken van de Coming Soon Page van SeedProd.

Daarom delen wij hieronder, de in onze ogen, 5 beste coming soon plugins.

1. Coming Soon Page & Maintenance Mode

Coming Soon Page & Maintenance Mode

De Coming Soon Page plugin van SeedProd is het meest gedownload. De plugin heeft meer dan 100.000 installaties op zijn naam staan. De in ontwikkeling pagina werkt met alle WordPress thema’s en is volledig responsive. Nadeel is alleen als je meer functies wilt toevoegen moet je gebruik maken van de PRO versie van de plugin.

2. Coming soon and Maintenance mode

Coming soon and Maintenance mode

Deze coming soon en in onderhoudsmode plugin is eenvoudig te downloaden en te installeren vanaf je WordPress dashboard. Met deze tool kun je jouw bezoekers op de hoogte houden dat je bezig bent met je website. Je kunt gemakkelijk de achtergrond kleur van deze plugin veranderen en een logo toevoegen. Nadeel van de plugin is dat als je meer gebruik wilt maken van de extra functies je de betaalde variant moet aankopen.

3. Ultimate Landing Page and Coming Soon Page

Ultimate Landing Page and Coming Soon Page

Zonder dat je de beschikking hoeft te hebben over programmeerkennis kun je in minder dan 5 minuten een coming soon pagina opzetten met deze plugin. Het voordeel van deze plugin is dat je ook een video landings pagina kunt aanmaken. Je kunt dus een video plaatsen op je tijdelijke pagina.

Nadeel van deze plugin is als je de plugin wilt connecten met je e-mailprovider je gebruik moet gaan maken van de betaalde PRO versie

Leren hoe je een plugin installeert? Maak gebruik van onze WordPress training!

4. Easy Coming Soon

Easy Coming Soon

Met de Easy Coming Soon plugin bouw je in enkele klikken een binnenkort beschikbaar pagina. Je activeert de plugin met één druk op de knop. Je hoeft alleen een titel en een omschrijving in te vullen en je kunt al starten.

Voordeel van de plugin is dat hij responsive is en volledig zoekmachinevriendelijk. Daarnaast kun je de coming soon pagina ook de connectie leggen met Facebook, Twitter en Google+. Een nadeel van de plugin is als je meer functies wilt je de PRO versie moet aankopen.

5. EZP Coming Soon Page

EZP Coming Soon Page

EZP is een coming soon pagina die terwijl je website in aanbouw of in onderhoud is ook e-mailadressen verzamelt. Het voordeel van deze plugin is dat je eenvoudig een logo kunt toevoegen en dat het volledig responsive is. Een nadeel is dat als je automatisch e-mailadressen wil exporteren naar AWeber of Mailchimp je iets meer technische kennis nodig hebt.

Conclusie: Als je tijdelijk gebruikt wilt maken van een coming soon pagina en het hoeft er niet super origineel uit te zien dan kun je het beste gebruik maken van de eerste plugin. Welke Coming Soon plugin gebruik jij? Vertel het ons hieronder in de reactie. Mocht je vragen hebben over een specifieke coming soon plugin dan kun je ook altijd contact met ons opnemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.