Hoe recepten toevoegen aan je WordPress website?

Je hebt een foodblog en je wilt graag recepten toevoegen aan je artikelen. Je wilt alleen niet gebruik maken van een standaard opmaak voor je recepten. Hiervoor zijn er diverse oplossingen. Of je kunt kiezen voor een speciaal recepten thema of je kiest voor recepten plugins.

WordPress is enorm populair onder bloggers. Ook voor Foodbloggers zijn er tientallen plugins te vinden. Hieronder hebben wij vijf recepten plugins verzameld die het voor jou makkelijker maken om recepten toe te voegen aan je blog.

Zip Recipes

Zip Recipes

Zip recipes is een recepten plugin voor recepten blogs. De plugin is geoptimaliseerd voor Google ranking. De plugin kun je op dezelfde manier installeren als een normale plugin.  Je kunt eenvoudig een recept toevoegen en koppelen aan een bericht. In de toolbar van je visuele editor vind je een nieuw icoon waarmee je een recept kunt toevoegen.

WP Ultimate Recipe

WP Ultimate Recipe

SEO vriendelijke recepten die je eenvoudig kunt laten uitprinten door je bezoekers. Je kunt gemakkelijk een recept toevoegen aan een pagina of een blog artikel. Het recept is direct volledig SEO geoptimaliseerd. Het mooie aan deze plugin is dat je bezoekers het aantal mee-eters kan uitbreiden. Hiermee past het recept automatisch de hoeveelheid ingrediënten aan.

Yummly Rich Recipes

Yummly Rich Recipes

Laat je bezoekers jou recepten printen en zorg ervoor dat je recept volledig geoptimaliseerd is voor Google zoekmachines. Je voegt eenvoudig een box toe waar het recept in staat. Je bezoekers kunnen het recept eenvoudig opslaan en printen.

Recipe Card

Recipe card

Recipe card is een plugin voor een recept. Dit recept kan worden weergeven op een blog artikel. Vervolgens kun je kiezen voor een minimalistisch recept, een recept met een slider of een recept met een grote afbeelding. Je bezoekers kunnen het recept reviewen, opslaan en printen. Je hebt de keuze uit verschillende layout opmaken.

Recipe Hero

Recipe Hero

In slechts enkele seconden kun je met Recipe Hero een recept toevoegen aan je WordPress website. Recipe Hero installeer je op dezelfde manier als een normale plugin.

 • Log in op je WordPress website
 • Zoek naar: Recipe Hero
 • Klik op: Installeren
 • Activeer de plugin

Vervolgens kun je starten met het toevoegen van recepten. Het kan voorkomen dat je recept niet past bij de opmaak van je website of blog. Je kunt er dan voor kiezen om de style elementen van het recept aan te passen in je CSS.

Je kunt er ook voor kiezen om een thema te downloaden of te kopen die volledig is ingericht als foodblog. Hieronder hebben we één thema gekozen die wij op dit moment het beste foodblog thema vinden.

Neptune Theme for Food Recipe Bloggers & Chefs

Neptune

Mocht je nog aanvullingen hebben op dit artikel laat dan hieronder een reactie achter. Heb je vragen over bovenstaande plugins neem dan contact met ons op of laat hieronder een reactie achter.

2 reacties op “Hoe recepten toevoegen aan je WordPress website?

 1. Bart van Gorp zegt:

  De meeste door mij gevonden Plugins zijn niet in de Nederlandse taal verkrijgbaar. Mijn Engelse taal is erg goed, maar zoek een Plugin voor een idee wat ik in de Nederlandse taal wil lanceren. Heb jij een idee?

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Bart, bedankt voor je reactie.
   Ik zou ervoor kiezen om een Engelse plugin te gebruiken en die zelf te vertalen met Loco Translate.
   In die plugin kun je de plugin selecteren en vertalen. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.