Hoe de maximale upload grootte WordPress verhogen?

Heb je de melding al een keer gekregen op je website dan je het bestand niet kon uploaden, omdat hij te groot was?  Hosting providers kunnen een maximale upload grootte instellen bij het toevoegen van nieuwe bestanden aan je media. Dit kan erg vervelend zijn, want soms heb je nu eenmaal grootte afbeeldingen of video’s die je wilt toevoegen aan je website.

Waarom is er een maximale upload grootte?

De reden van de maximale upload grootte is waarschijnlijk dat hosting providers niet willen dat je veel grootte bestanden upload naar je hosting. Hierdoor kan je hosting namelijk snel vol raken en dat kan vervelend zijn als je er zelf weinig verstand van hebt. Ik heb al eens gevallen voorbij zien komen waar de maximale upload grootte nog niet eens 2 MB was. Voor normale afbeeldingen is dit ruim voldoende, helemaal omdat je altijd rekening moet houden met de grootte van je afbeeldingen. Maar in sommige gevallen is dit ook gewoon te weinig. Daarom kun je natuurlijk ook zelf de maximale upload grootte een beetje verhogen. Standaard is eigenlijk een upload grootte van 64 MB. Maximale bestandsgrootte voor upload WordPres Het is afhankelijk van het theme hosting die je hebt of onderstaande opties werken om je maximale bestandsgrootte te kunnen vergroten. Wij maken gebruik van onze Savvii hosting. Savvii heeft standaard de upload grootte van 64 MB ingesteld.

Functions.php methode

Optie 1 is om via je Functions.php bestand de upload grootte te verhogen. Voeg onderstaande code toe aan je functions en bekijk daarna of je upload grootte is verhoogd.
@ini_set( 'upload_max_size' , '64M' );
@ini_set( 'post_max_size', '64M');
@ini_set( 'max_execution_time', '300' );

Htaccess methode

Als optie 1 niet is gelukt dan kies je voor de Htaccess methode. Dit bestand vind je terug in je mappenstructuur via FileZilla. Je opent het htaccess bestand met bijvoorbeeld een kladblok. Vervolgens voeg je onderstaande codes toe.
php_value upload_max_filesize 64M
php_value post_max_size 64M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300
Hiermee vergroot je het maximale bestandsgrootte van uploaden naar 64 MB. Vervolgens sla je het bestand weer op en upload je deze weer via FTP naar je hosting. Het is afhankelijk van je hosting. Als je gebruik maakt van een Shared Hosting, hosting met meerdere websites op een hosting, dan werkt optie 1 waarschijnlijk niet en optie 2 waarschijnlijk wel. Mocht het nu niet lukken dan kun je ook kijken op de website van je hosting provider. Hopelijk heb je wat gehad aan deze handleiding. Mocht je nog vragen hebben stel ze hieronder. 

4 reacties op “Hoe de maximale upload grootte WordPress verhogen?

 1. Ton Op de Beek zegt:

  Beste Maarten,
  Misschien weet jij hoe het komt dat een filmpje van iets minder dan 2 mb, dat ik op mijn wordpress website vertoon, op een iPad wel te zien is maar op een PC (windows 10) niet. Ik kom er maar niet achter en weet dus ook niet hoe ik dat moet verhelpen. Kun jij me helpen?
  Groet, Ton.

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Ton,
   Hartelijk bedankt voor je reactie.
   En (bedankt voor je chat), vervelend om te lezen dat je filmpje niet op je PC wordt vertoond.
   Gaat het om deze pagina: http://www.pianobonton.nl/?page_id=206 ?
   Het kan verschillende oorzaken hebben: filmpje is te groot voor server, PC Internet Explorer is verouderd, cookies blokken de video op PC, enzovoort.
   Beste is om eigenlijk een Youtube kanaal aan te maken en dan daar de video op te plaatsen, vervolgens de directe URL link te plaatsen op je website.
   Normaal gezien moet dat gewoon werken.
   Zo niet, dan ligt het ergens anders aan.
   Echter zou ik het wel zo aanraden, want dan zorg je er ook niet voor dat er onnodig veel MB’s op je server komen te staan.
   Laat je even weten wanneer het gelukt is?
   Succes!

 2. Muhammed Ali zegt:

  Goedendag
  Ik heb een site gekocht en een thema van themeforest maar ik kan mijn thema niet uploaden. Er komt steeds fout melding. Ik heb geprobeerd om de media de vergroten ik kon het media ook niet vergroten. Wat kan ik doen kunt u mij helpen ?

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Muhammed Ali,
   Bedankt voor je reactie op onze website.
   Wat je in dit geval het beste kunt doen is via FTP inloggen op je hosting en dan de uitgepakte map(theme) plaatsen in de map: wp-content > themes >
   Deze kun je dan vervolgens installeren/activeren live op je website.
   Een andere optie is de upload grootte verhogen via je wp-config bestand, ook dit moet via FTP. En de beste oplossing is de hostingpartij aan geven dat je te weinig upload grootte hebt met de vraag of dit verhoogd kan worden.
   Succes!​

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.