Afbeeldingen optimaliseren voor zoekmachines? Doe jij het al?

Optimaliseer niet alleen content voor de zoekmachines, maar ook je afbeelding. Afbeeldingen optimaliseren voor zoekmachines nu nog belangrijker! Google is namelijk dol op afbeeldingen, maar hoe optimaliseer je deze? Lees snel ons blog bericht!

Publiceer altijd content met afbeeldingen

Afbeeldingen zorgen ervoor dat je artikel makkelijker leest. Bezoekers van je website zijn namelijk erg visueel ingesteld. Kijk bijvoorbeeld naar jezelf. Als jij een blog bericht leest, lees je eerst de content of kijk je eerst naar de afbeeldingen 😉

Exact je kijkt eerst naar de afbeeldingen. En dan waarschijnlijk eerst naar de uitgelichte afbeelding. Dit is de afbeelding die bovenaan het artikel staat. Naast de uitgelichte afbeelding is het ook aan te raden om extra afbeeldingen toe te voegen aan je bericht om het lezen makkelijker te maken. Daarnaast kunnen afbeeldingen ondersteunend zijn aan de tekst.

Hoe gebruik maken van afbeeldingen?

Als je een artikel schrijft over het optimaliseren van afbeeldingen voor Google. Dan is de zoekterm in je artikel waarschijnlijk “afbeeldingen optimaliseren voor zoekmachines”. Deze zoekterm gebruik je dan ook voor je afbeelding. Je zoekt een afbeelding op Pixabay over zoekmachine optimalisatie. Vervolgens geef je deze afbeelding de titel: Afbeeldingen optimaliseren voor zoekmachines. Als je deze afbeelding dan upload naar je uitgelichte afbeeldingen geef je deze ook een alt-tag mee.

Wat zijn alt-tags?

Met alt-tags help je Google met het lezen van je afbeelding. Google kan dan beoordelen waar jou afbeelding over gaat. Binnen WordPress kun je jou afbeelding heel eenvoudig een alt-tag meegeven. Hieronder zie je een schermafbeelding waar we een afbeelding een titel meegeven en een alt-tag.

Afbeeldingen optimaliseren voor je blog

Verklein je afbeeldingen

In het artikel van gisteren op onze blog schreven we dat je afbeeldingen niet te groot moeten zijn. Hoe groter je afbeeldingen zijn hoe langer het duurt totdat deze geladen zijn op je website. Google heeft een hekel aan een trage websites. Zorg dus altijd voor kleine afbeeldingen.

Geef je afbeelding een titel

Hoe heten jou afbeeldingen? Heb je al eens goed gekeken naar de bestandsnamen van je afbeeldingen? Ga eens naar Media in je dashboard. Kom je daar codes zoals DCS_1231 of JPG_2741 tegen? Schaam je! Dan heb je de afbeeldingen direct van je fotocamera geupload naar je website. Dat is zonde. Google kan niks met deze bestandsnamen. Pas je afbeeldingen snel aan 😉

Moet jij snel starten met het aanpassen van je afbeeldingen of deed je het altijd al goed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.