Hoe berichten inplannen met WordPress?

Met WordPress kun je eenvoudig berichten inplannen. Het voordeel van berichten inplannen is dat je altijd berichten hebt die gepubliceerd worden. Deze berichten worden dan automatisch geplaatst. Op deze manier hoef je niet standaard elke dag om 9u00 ‘s ochtends een artikel te schrijven als hij op 11u30 online moet staan.

Je kunt gewoon een paar dagen van te voren werken en voor die hele week of maand berichten inplannen. Deze berichten worden dan automatisch gepubliceerd op je website.

Berichten inplannen met WordPress

Hieronder gaan wij je laten zien hoe je berichten kunt inplannen met WordPress. Het enigste wat je moet doen is voordat je klikt op publiceren de datum opgeven wanneer je het artikel wilt publiceren.

 • Inloggen op je website
 • Ga naar Berichten > Nieuw bericht
 • Geef het bericht een titel, omschrijving en categorie mee
 • Kijk rechts en klik op bewerken achter onmiddellijk publiceren.

bericht inplannen

 • Vervolgens kies je een datum en een tijd
 • Klik op inplannen

Je WordPress bericht wordt nu ingepland op de desbetreffende datum en tijd. Zoals je ziet kost dit geen moeilijk om te doen. Op deze manier kun je heel gemakkelijk meerdere WordPress berichten vooruit plannen.

Ontdek hoe je een WordPress bericht kunt maken->

Je kunt er ook voorkiezen om het bericht in te plannen in het WordPress berichten overzicht. Je klikt dan op snel bewerken en ziet vervolgens een datum en een tijd staan.

Datum en tijd aanpassen

Nadat je de datum en de tijd hebt aangepast klik je op bijwerken. Als je bericht al gepubliceerd was dan wordt deze weer van je site afgehaald en pas weer gepubliceerd als de datum en de tijd van je bericht is bereikt.

Heb je vragen over hoe je WordPress berichten kunt inplannen. Laat dan hieronder een reactie achter. Of maak gebruik van onze WordPress cursus. Hier leer je nog veel meer over WordPress.

 

2 reacties op “Hoe berichten inplannen met WordPress?

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Sang, Bedankt voor je reactie.
   Je kunt je WordPress berichten zeker ook 1 dag van te voren inplannen.
   Je kunt ze zelf “bij wijze van” 1 uur van te voren inplannen. Dat doe je in de backend bij ‘Publiceren’ en dan de tijd/datum aanpassen.
   Of het ook met de WP recipe plugin kan weet ik niet, dat zou je even moeten testen of dat werkt.
   Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.