Wel of niet je Blog Cijfers publiceren?

Blog cijfers publiceren op je website? Doe jij het al? Je komt het de laatste tijd steeds vaker tegen. Actieve bloggers die hun statistieken in een blog artikel met jou delen. De ene blogger doet dit elke maand de andere blogger elk half jaar of elk jaar.

Er zitten eigenlijk alleen maar voordelen aan. Hieronder geef ik je een overzicht van de voordelen die je krijgt als je de cijfers van je blog deelt met je bezoekers.

 • Transparant: als je de cijfers van je blog deelt dan ben je transparant naar je bezoekers toe. Je bezoekers zullen je vertrouwen. Ze zullen zich herkennen in je cijfers en ervaren dat niet iedere blog in minder dan 6 maanden succesvol is.
 • Interne links: als je een overzicht artikel maakt met je statistieken. Deel dan ook jou meeste succesvolle artikel in dit artikel. Maak bijvoorbeeld een top 5 lijst met beste gelezen artikelen van die maand op je website.
 • Externe links: als je veel extern verkeer hebt gekregen van andere bloggers die naar jou website verwijzen. Maak hier dan ook een lijst van. Doe iets terug! Een link naar de blog die naar jou linkt is een een soort van cadeautje.
 • Patronen: na verloop van tijd ga je patronen leren herkennen in je artikelen. Welke artikelen scoren wel goed? Wat zijn vragen die vaak niet goed worden beantwoorden.
 • Social media: een blog artikel over je cijfers is handig want je kunt ook je sociale media kanalen weer even onder de aandacht brengen. Misschien haal je hierdoor wel weer nieuwe vind ik leuks op.
 • Het is leuk: zeg nu eerlijk. Lees jij ook altijd de blog artikelen over cijfers van andere blogs? Precies. Dat doe jij dus ook! Je bezoekers zullen daarom ook terug komen naar jou website.

Google Analytics

De cijfers vind je natuurlijk terug in je Google Analytics account. Een website zonder Google Analytics is eigenlijk geen website. Het is belangrijk dat je in ieder geval elke week één keer op je account kijkt om te onderzoeken hoe je cijfers zijn voor die week. Zie je vreemde stijgingen in het aantal bezoekers? Controleer dan de verkeersbronnen. Komen er veel spam bezoekers of heeft een relevante blog een link naar jou website geplaatst?

Ga jij het doen?

Ga jij de cijfers van je blog artikelen delen? Ik heb alvast een begin gemaakt met het delen van mijn cijfers. Afgelopen jaren heb ik het niet aangedurfd, maar toch de knoop doorgehakt. Tot nu toe geen vervelende reacties op gekregen. Persoonlijk denk ik dat het op lange termijn alleen maar goed is voor het vertrouwen van mijn vaste bezoekers op mijn blog.

Doel is dat ik medio januari 2017 circa zo’n 750 artikelen online heb staan op mijn website. Het is een karwei en niet alle artikelen zullen van top kwaliteit zijn, maar ik wil zien wat het gaat doen met mijn bezoekers aantallen. Dit is artikel nummer 299, nog 450 artikelen te gaan 😉

Ga jij je blog cijfers delen met je bezoekers? Laat het hieronder weten, ben erg benieuwd!

2 reacties op “Wel of niet je Blog Cijfers publiceren?

 1. Helena zegt:

  Ik wil heel graag mijn analytics delen op mijn blog, ben helemaal voor transparantie 🙂 Weet je of er een plugin/widget voor WordPress bestaat om de analytics automatisch te delen? Ik vrees ervoor dat ik ze anders zou vergeten aan te passen en er oude stats op mijn site zouden staan.

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Helena, Hartelijk bedankt bedankt voor je reactie.
   Onwijs leuke blog heb je!
   Wat betreft je vraag, helaas is er niet echt een realtime plugin die de live-statistieken van je Google Analytics deelt op je website.
   Zeer waarschijnlijk de reden waarom dit niet bestaat is: veiligheid van de bezoekers omtrent privacy.
   Dus eigenlijk de enigste methode is handmatig de informatie delen op je website en dit elke maand aanpassen.
   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.