Wat gebeurt er als je actief gaat Bloggen?

Actief bloggen! Januari 2016, ik heb de knop omgezet. We gaan dit jaar en volgend jaar de focus VOL leggen op Bloggen. Niet 1 artikel per dag, niet 2 artikelen per dag. Neen we gaan proberen minimaal 1 jaar lang 3 artikelen per dag te schrijven. 

Afgelopen jaren heb ik maar wat “aangekloot” met mijn websites. Ik deed teveel projecten en was te weinig bezig met het echt helpen van de ideale ondernemer. Begin dit jaar heb ik dan ook het roem omgegooid. Supersnel Online zal en moest veranderen om simpelweg succesvol te kunnen worden.

De focus ligt nu op het ontwikkelen van super uitgebreide cursussen waar klanten zelf kunnen leren hoe ze zelf hun eigen website of webshop kunnen maken. Op dit moment van schrijven zitten we in de afrondende fase voor een webshop cursus. De cursus bestaat uit meer dan 75 uitgebreide video’s waarin ik je uitleg hoe je vanaf 0 een super succesvolle webshop kunt bouwen.

Maar daarnaast ben ik ook actief gaan bloggen. Niet bloggen op wekelijkse basis, neen bloggen op dagelijkse basis met 1 tot 3 artikelen per dag.

What the f*ck wat is dat zwaar. Niet alleen nieuwe inspiratie elke dag weer. Neen ook het schrijven van honderden alinea’s op één dag met het vooruitzicht dat je morgen weer opnieuw mag beginnen.

Nu na 6 maanden redelijk actief artikelen hebben geschreven leek mij het tijd voor een update. Wat zijn de resultaten na pak weg 150 artikelen. De oplettende lezer rekent nu uit, maar dat zijn toch geen drie artikelen per dag. Neen klopt aan het begin liep het allemaal wat moeizamer. Eind januari was ik druk met mijn verdediging aan het voorbereiden voor de Universiteit van Antwerpen opleiding Strategische Communicatie Wetenschappen en deed ik het nog iets rustiger aan. Vanaf medio maart ben ik volle bak gegaan en dit is het resultaat.

Actief bloggen resultaat?

Google Analytics stijging

Een stijging van gemiddeld 100% op week basis. Dus als voorbeeld aan het begin van de blog periode had ik op week basis bijvoorbeeld 300 bezoekers. Dit is nu gegroeid naar weekbasis naar 600 bezoekers. Niet slecht dacht ik.

Natuurlijk gaat het niet zo snel als ik gehoopt had. De goeroes hebben het over extreem goede resultaten en binnen 1 week op positie 1 in Google. Nou vergeet het maar. Het kost dagelijks 3 uur enorm veel zweet om nieuwe content te publiceren.

Nu is het een kwestie van doorgaan. Nog eens 6 maanden, neen 12 maanden deze trend doorzetten en heb ik dan mijn resultaat behaald? Wie gaat het zeggen.

Het onzekere aan deze manier van ondernemen is dat je niet weet waar het eindigt. Het kan goed gaan, maar het kan ook aflopen zonder resultaat. Het voordeel is dat ik op dit moment geen keus heb. Geen vast werk en een vriendin die hard aan het werk is in een hotel. Dus ik moet en zal van Supersnel Online een succes maken zodat ik ook voor serieuze omzet ga zorgen met mijn cursussen.

En één ding is zeker. De cursussen die ik maak zijn uitgebreid. Van 0 tot en met een complete webshop aan de hand van mijn video’s is zeker haalbaar. Nu alleen de bezoeker zover krijgen dat hij ook gaat converteren. Weer een ander vakgebied 😉

Anyway we gaan gewoon door en ik zie je graag in een volgend artikel over 3 maanden (?) terug met de nieuwe resultaten.

Tot snel!

Maarten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.