Automatische WordPress updates uitschakelen

WordPress wordt in sommige gevallen tegenwoordig automatisch geupdate. Deze functie is er gekomen na de WordPress update 3.7. WordPress update zich dan automatisch zonder dat je hoeft aan te geven dat je WordPress wilt updaten. 

Het voordeel van automatische updates is dat je WordPress website beveiligd wordt zonder dat je daarvoor iets hoeft te doen. Natuurlijk zijn er ook een aantal redenen te verzinnen waarom je automatische WordPress updates zou uit willen schakelen.

WordPress automatisch updaten

Eigenlijk zijn er twee soorten WordPress updates. Je hebt kleine WordPress updates binnen WordPress, kleine updates en grote updates.

Kleine WordPress update

Wanneer WordPress een kleine update heeft dan wordt WordPress van versie 4.6 geupdate naar versie 4.6.1. Deze updates worden automatisch door WordPress gedaan.

Grote WordPress update

Een grote WordPress update is een update die je zelf handmatig moet uitvoeren. Dit is een update van WordPress 4.6.1. naar WordPress 4.7.

WordPress automatisch updaten uitschakelen?

Wanneer WordPress automatisch wordt geupdate heb je geen tijd om vooraf een backup te maken. In sommige gevallen kan het voorkomen dat je website het niet meer doet na een WordPress update.

Wanneer je na een update geen backup hebt dan kan ik me voorstellen dat je baalt. Daarom is het aan te raden om vooraf aan een update altijd een backup te maken.

Daarnaast wordt er bij een automatische backup in sommige gevallen ook WordPress bestanden aangepast. Dit kunnen de verplichte bestanden zijn van de WordPress installatie. Wanneer je deze bestanden hebt aangepast dan kan het voorkomen dat deze bestanden worden overschreven.

Bij een automatische update wordt hier geen rekening mee gehouden en dan ben je de bestanden gewoon kwijt. Het zelfde geld voor plugins. Bij een update kan het voorkomen dat je website niet meer werkt in combinatie met een plugin of een thema. Dit komt niet vaak voor bij een kleine update, maar het kan toch zeker gebeuren.

Hoe automatische updates uitschakelen?

Wanneer je de automatische WordPress updates wilt uitschakelen is het belangrijk dat je in je mappenstructuur kunt van je website. Je moet namelijk het wp-config.php bestand aanpassen.

Je gaat onderstaande code toevoegen aan het bestand.

define( 'AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED', true );

Wanneer je deze code hebt toegevoegd en je hebt het bestand opnieuw opgeslagen en overschreven op je server. Daarna worden er geen automatische updates meer uitgevoerd.

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je regelmatig je website update. Met een update voorkom je namelijk dat je website niet veilig is.

Mocht je problemen ondervinden met het updaten van je WordPress website dan kun je hieronder altijd een reactie achter laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.