Waar kan ik achtergrond afbeeldingen vinden voor mijn website?

Achtergrond afbeeldingen voor je Full size thema nodig? In dit artikel ga ik je laten zien waar je deze kunt vinden. Helemaal gratis!

Niks is mooier dan mooie strakke afbeeldingen op je website. Het liefste maak je deze natuurlijk zelf! 😉

Maar ik kan mij voorstellen dat het niet evident is dat iedereen mooie afbeeldingen kan maken.

Misschien beschik je niet over het materiaal om deze afbeeldingen te maken of misschien heb je niet de tijd om op pad te gaan om de afbeeldingen te maken.

Gelukkig hoeft dat tegenwoordig ook niet meer. Je hebt namelijk tientallen websites waar je onwijs mooie afbeeldingen kun downloaden zonder dat je ervoor met betalen.

Je hoeft bij de onderstaande websites ook geen copyright te plaatsen. Je kunt de afbeeldingen dus voor alles gebruiken, zelf commerciële uitingen.

Achtergrond afbeeldingen voor je website

Ik heb hieronder twee websites voor je opgezocht. Beide websites gebruik ik heel veel. In sommige gevallen staan er dezelfde foto’s op, maar vaak vind ik ook nog andere afbeeldingen.

1. Pixabay.com

Pixabay

Pixabay is een website waar je volledig gratis de afbeeldingen kunt downloaden. Alleen als je het grootste formaat van de afbeelding wilt gebruiken. Dan moet je een gratis account aanmaken en inloggen.

2. Pexels.com

Pexels

Pexels is ook een website waar je alle afbeeldingen gratis kunt downloaden zonder dat je naar de website moet verwijzen. Het voordeel van Pexels is dat je standaard het grootste formaat van de afbeelding download. De grootte formaten zijn handig als je een Full size achtergrond wilt gebruiken op je website. Als de bezoeker van je website een 5000 pixels beeldscherm heeft dan wordt de afbeelding ook correct weergegeven.

Naast de twee bovenstaande websites heb je natuurlijk ook tientallen betaalde websites.

Om het lijstje compleet te maken wil ik je toch nog twee betaalde websites meegeven.

Shutterstock is een professionele website waar je stock afbeeldingen kunt downloaden. Deze afbeeldingen zijn duurder dan het alternatief Photdune.

Mocht je vragen hebben over deze stock afbeeldingen websites laat dan hieronder een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.