8 Websites met Gratis Stock Afbeeldingen voor je website

Internet staat vol met afbeeldingen. Maar niet al deze afbeeldingen mag je zomaar op je website plaatsen.

Hoe en waar vind je de juiste afbeeldingen voor je website en dat je zeker weet dat er geen copyright op zit.

Waar vind je afbeeldingen die je mag gebruiken voor je nieuwe blog berichten, je advertenties op Facebook of je nieuwe website project?

Dat zijn wat voorbeeld vragen die ik vaak krijg op mijn blog.

In dit artikel ga ik deze vragen voor je beantwoorden. Er zijn namelijk tientallen websites waar je gratis stock afbeeldingen kunt downloaden.

Hieronder heb ik een lijst gemaakt van websites die ik vaak gebruik.

Websites met gratis Stock afbeeldingen

1. Picjumbo

Picjumbo is een website met gratis stock afbeeldingen van hoge kwaliteit. Je mag deze afbeeldingen voor persoonlijk en commercieel gebruik gebruiken. Rechtsboven in kan je zoeken naar de categorie van je afbeelding.

Picjumbo

Ga naar Picjumbo

2. Pexels

Pexels is een website waar je super mooie stock afbeeldingen kunt downloaden. Alle foto’s zijn volledig gratis te downloaden zonder licensie. Dat betekend dat je alle foto’s van deze website op je website kunt plaatsen en gebruiken voor jezelf en voor je bedrijf.

Pexels

Ga naar Pexels

3. Stokpic

Stokpic is een website waar je afbeeldingen kunt downloaden en gebruiken voor privé en voor je bedrijf. Het voordeel van deze website dat je kunt zoeken op categorieën.

Stokpic

Ga naar Stokpic

4. Unplash

Unplash plaatst elke dag tien nieuwe foto’s online. Deze foto’s worden onderverdeeld in meerdere categorieen. Rechtsboven kun je gaan zoeken naar een categorie.

Unsplash

Ga naar Unsplash

5. Pixabay (!)

Mijn persoonlijke favoriet is de website pixabay.com. Op pixabay kun je eenvoudig stock afbeeldingen zoeken en gebruiken voor je website of webshop.

Pixabay.com

Ga naar Pixabay

6. Travel Coffee Book

Travel Coffee Book is een website met afbeeldingen van reizen. Je kunt hier prachtige afbeeldingen downloaden van stranden, steden en gebouwen. Deze afbeeldingen zijn ideaal geschikt voor bijvoorbeeld een achtergrond.

Travelcoffeebook
Ga naar Travel Coffee Book

7. JeShoots

JeShoots heeft haar afbeeldingen onderverdeeld in categorieën. In totaal heb je de keuze uit acht categorieën.  Mijn persoonlijke favoriet is de food categorie.

JeShoots
Ga naar JeShoots

8. Kaboompics

Kaboompics website is eenvoudig in gebruik. Eenvoudig zoek je hier naar afbeeldingen die je kunt gebruiken op jouw website. Houd er wel rekening mee dat de website in het engels is. De stock afbeeldingen die je zoekt moet je dus zoeken met Engelse termen.

Kaboompics
Ga naar Kaboompics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.