5 plugins om contactformulieren toe te voegen aan WordPress

Een website zonder contactformulier kan eigenlijk niet. Soms komt het voor dat je website beschikt over een eigenlijk contactformulier. Het contactformulier zit dan gebouwd in je WordPress thema. Dit komt alleen niet zo heel vaak voor en helemaal niet bij gratis WordPress thema’s.

Op het moment van schrijven heb je de keuze uit meer dan 1000 plugins om contactformulieren toe te voegen. Hieronder hebben wij een lijst samengesteld met de 5 beste contactformulieren. We beschrijven de voordelen en de nadelen van de plugins.

1. Contact form 7

Contact form 7

Contact form 7 gebruiken wij zelf ook voor Supersnel Online om alle contactformulieren te plaatsen. Het voordeel van Contact form 7 is dat hij vaak al standaard een contactformulier aanmaakt. Als je de plugin hebt geïnstalleerd dan wordt er automatisch een voorbeeld contactformulier aangemaakt in het Nederlands.

2. Formidable Pro

Formidable Pro

Formidable Pro is een nieuwe plugin die je kunt gebruiken voor contactformulieren. Het voordeel van Formidable is dat je het ook uit kunt breiden met verschillende add ons. Met die add ons kun je het contactformulier koppelen aan onder andere Mailchimp.

Het nadeel van Formidable Pro is dat het een betaalde plugin is. De plugin kost voor één licentie 34 dollar. Je krijgt dan toegang tot updates tot maximaal 1 jaar. Wil je onbeperkte toegang en de plugin om 200 websites gebruiken dan kies je voor de lifttime licentie. Deze licentie kost eenmalig 397 dollar.

3. Ninja Forms

Ninja Forms

Ninja Forms is een plugin die al meer dan 2 miljoen keer is gedownload. De plugin is gratis te downloaden van de website van WordPress. Het nadeel van de plugin is dat de add ons voor externe koppelingen wel betaalt zijn.

4. Gravity Forms

Gravity Forms

Gravity Forms is een plugin die je ook kunt gebruiken voor contactaanvragen, enquêtes en quizzen. Je hebt de keuze uit drie verschillende licenties. De Personal, Business of Developer licentie. De Personal licentie kost 39 dollar. Het nadeel van de personal licentie is dat je de plugin niet kunt koppelen met verschillende e-mailsystemen. Kies je voor het developer pakket dan kun je de plugin koppelen met basis add ons en advanced add ons.

5. WP Forms

Met WP Form kun je met een drag en drop systeem formulieren bouwen. De plugin is makkelijk in gebruik. Het nadeel van de plugin is wel dat je al snel over moet stappen naar de plus licentie. Deze licentie kost 99 dollar per jaar als je gebruik wilt blijven maken van de updates.

Als je gebruik maakt van de betaalde optie dan kun je de plugin ook koppelen aan je e-mailserver en op die manier makkelijk e-mailadressen verzamelen en gemakkelijker je e-mailmarketing opbouwen.

Contactformulieren wat is de beste?

Natuurlijk bestaat er op bovenstaande vraag geen antwoord. Wij maken zelf gebruik van het Contact Form 7. In onze ogen is dit het beste contactformulier voor onze website. Misschien heb jij zelf wel ervaring met een ander contactformulier wat nog beter werkt of gebruiksvriendelijker is. Je kunt hieronder dan altijd een reactie achterlaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.