WordPress website laadt langzaam oplossing

WordPress is een CMS systeem met veel standaard functies. Deze functies zijn handig, maar zorgen er ook voor dat je website langzaam laadt. Je website moet namelijk bij elk bezoek een heleboel gegevens laden en analyseren voordat de pagina wordt weergegeven. Op de website van Pingdom kan je de snelheid van je website controleren hoe snel deze laadt. Komt de snelheid van je website boven de twee (2) seconden dan is het aan te raden om gebruik te maken van deze plugin.

Laadt langzaam oplossen

WordPress heeft een speciale plugin ontwikkelt die dit probleem kan oplossen. Je kan de plugin downloaden op de website van WordPress.

Plugin: Quick Cache

De plugin slaat de pagina’s die door een bezoeker worden opgevraagd op in de Cache. De volgende bezoeker die in dezelfde sessie tijd de website bezoekt ziet dan de opgeslagen pagina’s in de cache. Op deze manier zorgt de plugin ervoor dat niet elke bezoeker opnieuw alle pagina’s moet laden wat aanzienlijk veel tijd scheelt met het laden van de pagina.

De aanbevolen Sessie tijd van de plugin is 3600. Dit komt overeen met een sessie tijd van 1 uur.

Andere oplossingen

Naast de Quick Cache plugin van WordPress is het ook aan te bevelen alle plugins die je niet gebruikt te deactiveren en te verwijderen. Op deze manier zorg je er ook voor dat je website minder plugins moet laden. Naast oude niet gebruikte plugins kan je ook oude WordPress themes verwijderen die zorgen namelijk ook voor onnodige opslag op je server.

Heb je andere grote bestanden je verkoopt of aanbiedt. Bijvoorbeeld een ebook die je hebt geschreven of andere producten? Sla deze dan ergens anders op. Je kan hiervoor bijvoorbeeld gebruik maken van Google Docs of Amazon. Hoe sneller je website is hoe belangrijker Google je website vindt wat dus positief is voor je SEO resultaten.

Ideeen?

Weet jij een andere plugin of vond je dit artikel nuttig laat dan hieronder een reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.