Hoe je WordPress mediabibliotheek downloaden?

In dit artikel ga ik je laten zien hoe je op een makkelijke manier je volledige bibliotheek kunt downloaden van je WordPress website. Hiervoor gaan we gebruik maken van de downML plugin voor WordPress. 

Met deze plugin zorg je ervoor dat al je bestanden in één keer worden gedownload van je website. In de downloads van je computer vind je dan een mapje terug met al je afbeeldingen.

Allereerst is het belangrijk dat je gaat inloggen op je WordPress website en dat je een nieuwe plugin download en installeert.

Videohandleiding mediabibliotheek downloaden

Wil je liever de tekst handleiding lezen? Lees dan hieronder verder om er achter te komen hoe je jou bibliotheek kunt downloaden.

DownML installeren en activeren

Allereerst moet je een nieuwe plugin installeren en activeren. Het gaat om de downML plugin voor WordPress. Deze plugin kun je installeren via Plugins > Nieuwe plugin in je WordPress dashboard.

downml plugin installeren

Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd krijg je linksonder in je WordPress dashboard een extra menu item toegevoegd.

Hier klik je op. Daarna kun je de mediabibliotheek effectief downloaden van je website door te klikken op de button medialibrary.zip.

download mediafile

Wanneer je klikt op deze button wordt je media effectief gedownload en opgeslagen op je computer bij downloads.

Hopelijk heb je er wat van geleerd en weet je nu hoe je snel en gemakkelijk je volledige mediabibliotheek kunt downloaden. Mocht je vragen hebben over het downloaden van al je afbeeldingen laat dan hieronder een reactie achter.

6 reacties op “Hoe je WordPress mediabibliotheek downloaden?

  • Maarten Hendrix zegt:

   Goedemorgen Michael, bedankt voor je reactie. Het beste is in dit geval de media bestanden via FTP te downloaden. Zie onze mail. Mocht je er niet uit komen, mail gerust.

 1. Louise zegt:

  Dag Maarten,
  Geldt dit ook voor Word documenten? Ik moet namelijk alle bestanden eraf halen en ben op zoek naar een juiste manier om alles te downloaden.
  BvD

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Louise,
   Normaal gezien download je met die plugin inderdaad alle media-bestanden 🙂
   Dus ook word-bestanden of pdf-bestanden enzovoort.
   Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.