Verschil tussen gratis en betaalde thema’s?

Je kunt er voor kiezen om een gratis WordPress thema of een betaald thema te installeren. WordPress website staat vol met gratis thema’s. Alle WordPress thema’s die op die website van WordPress staan zijn gratis. De kans is alleen groot dat je geen ondersteuning krijgt bij die thema’s. Dat betekent dat je het thema download en het daarna eigenlijk zelf moet uitzoeken.

Daarom biedt WordPress ook commerciële thema’s aan op haar website. Deze thema’s zijn er voor mensen die liever iets gebruiken waarvan ze weten dat er ondersteuning bij zit en het niet erg vinden om daar voor te betalen.

Het grote verschil tussen een gratis thema en een betaald thema zit hem dus in de ondersteuning. Alleen naast ondersteuning moet je ook rekening houden met updates. WordPress wordt regelmatig geupdate. Het updaten van WordPress zorgt ervoor dat je website beveiligd blijft tegen lekken en andere kwaadaardige software bedoelingen van buitenaf. Vaak moet je dan ook je thema updaten. Het kan zelf voorkomen dat je website het niet meer correct doet, omdat het thema niet meer compatible is met de nieuwste versie van WordPress.

Betaalde thema’s worden vaker geupdate door de thema ontwikkelaars. Dit met de simpele reden, omdat ze te veel klanten hebben die betaald hebben voor het thema en deze dus niet zomaar kunnen over laten aan hun lot. Als wij een thema uitkiezen zoeken we altijd een thema dat vaak is gedownload en dat goed wordt beoordeeld. Hiermee zorg je ervoor dat je in de toekomst niet bedrogen uit komt en vaak meer moet betalen om alle problemen op te lossen.