Hoe WooCommerce productcategorieën toevoegen aan je webshop?

Het is belangrijk dat je direct gebruik maakt van duidelijke productcategorieën op je webshop. Hiermee maak je het jou bezoekers gemakkelijker om te navigeren op je website door al je producten. Daarnaast zorg je er ook voor dat je met categorieën je webshop beter wordt geïndexeerd door Google. 

In dit artikel ga ik je laten zien hoe je op een makkelijke manier de productcategorieën kunt toevoegen aan je webshop.

Productcategorieën toevoegen in WooCommerce

Allereerst moet je natuurlijk inloggen op je webshop. Vervolgens ga je via het dashboard naar: Producten > Categorieën.

Productcategorieën toevoegen

Je krijgt nu een nieuw scherm te zien waar je onder andere de naam, slug, hoofd en beschrijving op kunt geven van het product. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe je de productcategorieën eventueel kunt invullen.

Het is niet verplicht om alle velden in te vullen, maar het is wel verstandig om in ieder geval de naam, slug, en beschrijving in te vullen. De beschrijving wordt, afhankelijk van het thema, wel of niet gebruikt op je producten overzicht pagina.

Bij de optie weergavetype kun je kiezen hoe de bezoeker je categorie pagina kan bekijken. Wanneer je producten verkoopt in een specifieke categorie kun je ervoor kiezen om subcategorieën te tonen. Je kunt ook kiezen voor de optie beide. Zowel de producten ofwel de categorieën worden dan weergeven op je categorie pagina.

WooCommerce video handleiding

Tot slot kun je ook nog een afbeelding toevoegen aan je categorieen. Hiermee zorg je ervoor dat bezoekers je categorie aan een afbeelding gaan herkennen.

Wanneer je wilt leren hoe je een webshop kunt bouwen kan ik je aanraden om gebruik te maken van mijn webshop cursus. In deze cursus leer ik je hoe je stap voor stap je eigen webshop kunt bouwen zonder technische kennis.

Mocht je vragen hebben over het toevoegen en of aanmaken van productcategorieën neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.