Woocommerce letter grootte widget aanpassen

Widgets zijn onderdeel van de sidebar op je WordPress website of de footer. Je kan widgets eenvoudig verplaatsen naar de sidebar toe en daar allemaal verschillende opties in tonen.

Zo kan je in een widget een kalender, Facebook Box, categorieën overzicht en een pagina overzicht toevoegen. Daarnaast kan je nog allemaal andere gratis widgets downloaden op de plugin download site van WordPress.

Heb je WooCommerce ecommerce plugin geïnstalleerd dan kan je ook de aanbiedingen, best verkochte producten en een video tonen in het widget overzicht.

Wil je alleen tekst tonen in je Widget box dan kan je gebruik maken van de “tekst” widget. In de tekst widget moet je de tekst in html opmaken. Wil je de kleur van de tekst veranderen of vergroten dan moet je dat doen middels een html code.

Lettertype grootte

De lettertype grootte kan je aanpassen door gebruik maken van de H2, H3, H4 etc. tags. Zo kan je bijvoorbeeld de tekst Nieuwe wordPress Widget tussen de <h2> en </h2> zetten. Op deze manier krijgt deze tekst de Kop 2. Wil je van meer tekst het lettertype grootte aanpassen dan is het aan te raden om de tekst tussen deze html code te zetten.

<FONT SIZE="6" COLOR="#FF0000" FACE="Arial">Deze tekst wordt weergegeven in rood met letterytpe Arial</FONT>.

Je ziet nu dat de tekst groter is  “size” en dat de kleur en het lettertpe is aangepeast. Wil je alleen het lettertype vergroten dan kan je de tags color en face weglaten. Het is in ieder geval belangrijk dat je de tekst tussen <font> en </font> zet om de tekst die je wilt vergrootte in het widget vergroot wordt.

Andere opties:

Je kan de tekst in een widget ook nog dik maken, onderstrepen en cursief maken.
Dik maken: ze je tekst tussen <b>..</b>
Onderstrepen: ze je tekst tussen <u>..</u>
Cursief maken: ze je tekst tussen <i>..</i>

Is het gelukt? Laat dan hieronder een berichtje achter.

2 reacties op “Woocommerce letter grootte widget aanpassen

    • Maarten Hendrix zegt:

      Hi Vincent, bedankt voor je reactie. Normaal gezien kun je nu in de widget editor zelf je ‘standaard’ tekst kleiner maken zonder dat je daarvoor een eigen “html” code voor moet toevoegen. Mocht je er niet uitkomen neem dan gerust weer contact op. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.