Wat zijn de voordelen van blog doelen?

Heb jij al blog doelen bedacht voor je blog? Je kunt ervoor kiezen om te gaan bloggen op gevoel. De ene week 2 artikelen de andere week 3 artikelen en dan 2 weken niks. Dit is een tactiek, maar om echt een business op te kunnen met bloggen dan moet je wel wat doelen gaan vast stellen. 

Wat zijn de voordelen van blog doelen?

  • Doelen geven je houvast: als je een lijst van blog doelen hebt dan kun je deze lijst elke week afwerken. Het geeft je houvast. Daarnaast maak je betere keuzes, omdat je een prioriteitenlijst hebt samengesteld. Als je geen blog doelen hebt opgesteld dan komt je blog vaak op een liger pitje te staan als je het druk hebt. Als je nu een blog lijst hebt opgesteld dan ga je toch sneller even een blog schrijven.
  • Het laat je vooruit kijken: elke maand zie ik weer een lijst van 30 dagen met 90 groene vakjes. Ik heb namelijk een blog lijst met elke dag 3 artikelen. Waarvan 2 artikelen over WordPress gaan en 1 artikel over iets anders. Dat betekent dat er aan het einde van de maand 60 vakjes groen zijn gekleurd met WordPress artikelen en 30 vakjes met overige artikelen.
  • Motiverende statistieken: de blog kalender laat mij vooruitkijken, maar het geeft mij ook motivatie. Aan het begin van de maand iets minder, omdat ik dan zie hoeveel “vakjes” ik nog groen moet maken. Echter geeft het mij wel voldoening als ik terug kijk in de tijd hoeveel artikelen ik al gemaakt heb.

Hoe maak je blog doelen?

Eerder deze maand heb ik hier al een artikel over geschreven hoe je jou blog doelen kunt samenstellen voor bijvoorbeeld 2016.

  • Publiceer je blog doelen: een belangrijk onderdeel van blog doelen is dat je het publiceert. Met publiceren bedoel ik. Print het uit en hang ehet boven je bed zodat je er altijd aan herrinert wordt waarna je naar toe wilt.
  • S.M.A.R.T.: je hebt er vast al wel eens van gehoord, maar maak j edoelen S.M.A.R.T. : Specific, measurable, actionable, realistic, timely. Voornamelijk de “R” van Realistisch is enorm belangrijk bij het opstellen van blog doelen. Kies voor realistische blog doelen en maak ze specifiek. Niet ik wil aankomende maand meer bezoekers op mijn blog. Nee. Je wilt aankomende maand 200 extra bezoekers op je website krijgen met 20 artikelen via voornamelijk Google en Twitter.
  • Meten is weten: installeer en actieveer je Google Analytics account. Zonder Analytics kun je geen blog doelen bijhouden. Het is belangrijk dat je jou cijfers van je website weet en dat je deze effectief gaat gebruiken om nog betere en realistischere blog doelen op te stellen.

Heb je hulp nodig met het opzetten van je blog doelen? Laat dan hieronder een reactie achter. Ik help je graag verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.