Wat zijn de kosten voor een website?

Wat kost een website?

Je wilt een website laten maken, maar je hebt geen idee wat de kosten zijn voor een website.

In dit artikel leggen wij je uit waar je rekening mee moet houden als je een website wilt maken of wilt laten bouwen.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat dit onze visie is op de kosten van een website. Iemand anders kan hier weer een compleet andere kijk op hebben.

Naar onze mening hoeft een website niet heel duur te zijn het hangt er gewoon vanaf wat je met je website wilt bereiken.

Laten we veronderstellen dat je een klein bedrijf hebt en net start met je onderneming. Je hebt dan een website nodig en hieraan zitten sowieso een paar kosten.

Je hebt namelijk een Hosting bedrijf nodig voor server ruimte (circa € 100 ,- per jaar) en je moet een domeinnaam registeren (circa € 15 ,- per jaar).

Oké. Je kunt nu aan de slag met het maken van je website.

Maak gebruik van onze WordPress cursus en je bent goedkoop uit. Je bent nu namelijk alleen de uren kwijt die jezelf aan je website besteed. Dit zijn natuurlijk ook kosten die je in rekening kunt brengen. Gemiddeld ben je bijvoorbeeld 25 uur bezig met het bouwen van je website, jou uurtarief is 25 euro per uur exclusief btw.

Voorbeeld rekensom: 25 uur x € 25,- = € 625,- excl. btw.

Tel hierbij de standaard kosten van € 100,- hosting en € 15,- domeinnaam en je komt uit op circa € 740,- voor een website.

Kosten voor een standaard website

  • Hosting (circa € 100,- per jaar)
  • Domeinnaam (circa € 15,- per jaar)
  • Werkuren (circa € 625,- exclusief btw)

Duur? Mwah.. voor sommige ondernemers wel en voor sommige ondernemers niet.

Het kan natuurlijk nog duurder.

De hostingkosten en de domeinnaam kosten blijven vaak gelijk, maar je kunt ook een bedrijf inhuren die jouw website gaat maken.

Gemiddeld vraagt een website bouwer € 500,- voor een simpele website. Een website met een contactformulier, 5-10 pagina’s en eventueel een koppeling met je Social Media kanalen.

Je hebt dan een statische website die jouw persoonlijke visitekaartje is. Je maakt dan geen gebruik van de tientallen mogelijkheden die er zijn om nog meer klanten te krijgen via je website.

Je kunt namelijk ook een website (bouwen) of zelf laten maken die voor jou echt gaat werken. Dat je uiteindelijk het geld terug verdient met je website wat je erin hebt geïnvesteerd. Maar.. Als je deze methode wilt gaan toepassen dan komen hierbij wel andere kosten kijken.

Er moet namelijk worden nagedacht over een strategie (circa € 250,-) hoe je meer bezoekers kunt krijgen via je website. Je website moet opt-in systemen hebben waarmee je eenvoudig de gegevens van je potentiële klanten kunt ontvangen (circa € 200,-). Je website moet ingericht zijn dat er met die gegevens ook daadwerkelijk iets gedaan wordt (circa € 200,-). En je hebt een goed e-mailmarketing systeem nodig waarmee je jouw klanten correct kunt benaderen (circa € 150,-).

Als we dit bij elkaar gaan optellen dan komen we op een heel ander bedrag uit.

Kosten voor een marketing website

  • Hosting (circa € 100,- per jaar)
  • Domeinnaam (circa € 15,- per jaar)
  • Werkuren (circa € 500,- exclusief btw)
  • Strategie (circa € 200,-)
  • Opt-in systeem (circa € 100,-)
  • Funnel strategie (circa € 200,-)
  • E-mailsysteem (circa € 150,-)

Hierboven noemen we allemaal betaalde opties. Je kunt ook kiezen voor de gratis opties. Deze zijn er! Maar deze zijn soms niet heel uitgebreid of beschikken net over kleine beperkingen dat je bijvoorbeeld het systeem maar kunt gebruiken tot 500 klanten.

Rekensom: € 100,- + € 15,- + € 500,- + € 200,- + € 100,- + € 200,- + € 150,- = €1265,-

Dit kost een marketing website aan kosten als je hem laat bouwen. Het laten bouwen is WordPress installeren en alle opties implementeren. Maar een belangrijk ding vergeten we dan.

Er moet content op de website komen voordat er mensen naar jouw website komen. Content, content en content! Daar draait het vandaag de dag om. Waarmee kan jij jouw klanten helpen?

Deze content moet worden gecreëerd en dat kun je alleen zelf. Ga aan de slag met het maken van artikelen, videos en gebruik Facebook om een community op te bouwen.

Dan kun je alleen succesvol zijn op het internet en dan zijn bovenstaande kosten weg te lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.