Wat voor product gaan verkopen middels dropshipping?

Je wilt een onderneming starten, maar je wilt niet zelf het product op voorraad hebben liggen. Dan is dropshipping een oplossing om te gaan toepassen. Je verkoopt dan het product van iemand anders.

Wat voor product?

Voordat je kan beginnen met dropshipping moet je natuurlijk eerst een product ingedachte hebben. Om inspiratie op te doen kan je het beste naar de stad of woonboulevard gaan. Loop alle winkels langs en kijk naar producten die gemakkelijk op het internet te verkopen zijn en waar een hoge marge op zit. Ga je namelijk tandenstokers verkopen middels dropshipping voor 1 euro per stuk met een marge van 10 cent op elk product. Dan moet je honderden tandenstorkers verkopen aan klanten om überhaupt iets te verdienen. Kijk dus naar grotere producten als bijvoorbeeld tuinmeubelen of een opzet zwembad waar een hogere marge op zit.

Veel councurrentie

Je hebt het product gekozen en gaat nu kijken wat de concurrentie doet. Dit doe je door simpelweg op google het desbetreffende product te gaan zoeken wat je wilt gaan dropshippen. Kijk in de normale zoekresultaten welke leveranciers/webshops naar voren komen. Kijk ook vooral naar de rechter sidebar. De plek waar alle Google Adwords worden weergegeven. Zie je hier geen advertentie staan dan betekent dit dat er weinig concurrentie is op dit product. Het kan natuurlijk ook betekenen dat het product helemaal niet verkoopt op het internet en dat het al meerdere malen is geprobeerd.

Een tweede methode is te zoeken door gebruik te maken van de Google Keyword tool. Met deze tool kan je ook producten zoeken die je kunt gaan verkopen, maar je kan ook zoeken wat de concurrentie op een bepaald product is.

Testen

Voordat je officieel begint met het starten van een website over een product wat je gaat dropshippen is het belangrijk dat je het eerst gaat testen. Je wilt namelijk niet een website bouwen en dan er achter komen dat het product eigenlijk helemaal niet verkoopt. Je bent dan tijd aan het investeren zonder dat het iets oplevert. Je kan het testen door simpelweg een advertentie te plaatsen op een advertentiesite, bijvoorbeeld Marktplaats. Krijg je op je advertentie helemaal geen response dan kan je er vanuit gaan dat het product niet goed verkoopt. Krijg je regelmatig een e-mail dan verkoopt het product zeer waarschijnlijk goed en kan je starten met het maken van een website of een webshop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.