Waarom je moet adverteren op advertentiesites

Je hebt een webwinkel, maar je weet niet hoe je op een makkelijke manier bezoekers naar je website kunt krijgen? Ik raad je dan direct aan om te gaan adverteren op Maktplaats of andere advertentiesites.

Je zult het niet verwachten, maar je gaat hier zeker verkopen uit realiseren. De gemakkelijkste manier is een advertentieaccount afnemen bij Marktplaats en daarbij gebruik maken van advertenties. Op deze advertenties kun je een direct link naar je product plaatsen.

Een onhandigere manier is handmatig advertenties plaatsen en deze zo vaak je kunt omhoog plaatsen.

Spullen verkopen via Marktplaats

Het verkopen van spullen via marktplaats is niet moeilijk. Vandaag de dag heb je al een speciale app waarmee je gemakkelijk een foto kunt maken en een advertentie kunt plaatsen van je product.

Als je dit op grote schaal doet voor jou producten in jou webshop op verschillende advertentiesites dan heb je binnen de kortste keren al een verkoop te pakken. Dat weet ik zeker.

Als je bezoekers naar je website wilt halen dan kun je ook gebruik maken van adverteren op Marktplaats. Je kunt dan voor specifieke producten een advertentie aanmaken en deze laten verwijzen naar jou productpagina op je website. Je kunt er ook voor kiezen om een campagne te maken waarin je een advertentie opneemt voor jou bedrijf naar je homepagina.

Aan de hand van je resultaten in Google Analytics kun je meten welke advertentie het beste loopt. Vervolgens kun je voor die advertentie weer meer budget vrij maken om op de lange termijn je ROI te verhogen.

Niet moeilijk denken gewoon doen

Het verkopen op Marktplaats is niet moeilijk. Dat is vaak de reden dat men het niet gaat doen. Ze vinden het te makkelijk voor hun bedrijf. Echter laten ondernemers hier grote kansen liggen, want ik ben er van overtuigd als je gaat adverteren op Markplaats dat je daardoor meer verkopen gaat draaien.

Naast Marktplaats ook eBay, Amazon en Alibaba

Je hebt natuurlijk vandaag de dag nog veel meer verkoopsites en advertentiesites waar je producten op kunt plaatsen. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan Alibaba? Ben je er van op de hoogte dat Alibaba naar Nederland komt. Afgelopen maanden is er een kantoor geopend in Amsterdam. Dit betekent dat het internet landschap nog meer gaat veranderen. Alibaba is namelijk de grootste ecommerce website die zelf eigenlijk helemaal niks verkoopt.

Ik zal zeggen start met het verkopen van je producten op het internet en probeer iets uit. Mocht je nu niks verkopen dan heb je in ieder geval wel een backlink naar je website op je profielpagina staan. En er zullen tussen al die honderden mensen ook echt wel een aantal mensen zijn die verder gaan zoeken en gaan Googlen op jou bedrijfsnaam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.