Waarom digitale producten verkopen via internet?

Waarom je vandaag nog moet starten met het verkopen van digitale producten. Om mij heen zie ik veel ondernemers die maar al te graag een online business willen hebben, maar nog steeds geen product hebben gemaakt.

Daar gaat het mis. Je kunt zoveel lezen over internet marketing en e-mailmarketing, maar als je nog geen product hebt gemaakt kun je ook geen product gaan verkopen. Natuurlijk kun je dan wel via affiliate marketing en Google Adsense geld verdienen op het internet, maar dan blijft het toch niet echt jou business.

Je moet daarom beginnen met het maken van je eigen online informatieproducten. Pas dan kun je echt van start gaan. Zonder informatieproduct of überhaupt een product heb je eigenlijk gewoon geen business.

Wat voor informatieproducten?

Op het internet kun je natuurlijk allerlei soorten producten verkopen. Je kunt fysieke producten gaan verkopen, maar ook informatieproducten.

Informatieproducten zijn eigenlijk producten die bestaan uit informatie. Het is dus niet een “echt” product, maar een online informatieproduct. Bijvoorbeeld een e-book of een cursus die je online kunt volgen.

Online kun je namelijk perfect leren hoe je Yoga kunt doen via een video cursus, maar je kunt ook leren hoe je kunt afvallen met opmaat gemaakte voedingsschema’s die je elke ochtend in je e-mailbox ontvangt.

Natuurlijk is er online al genoeg “gratis” informatie te vinden. Echter als je naar je zelf kijkt dan wil je toch liever betalen voor een product, omdat je dan denkt dat het een beter product is. Start daarom vandaag nog met het schrijven van een e-book.

De opkomt van video

Je ziet het de laatste tijd steeds vaker. Online video’s waarin je kunt leren hoe je iets kunt doen. Je kunt leren hoe je elke dag kunt ontspannen met Yoga. Je kunt leren hoe je een webshop maakt en je kunt leren hoe je jou hond beter kunt trainen.

Alles, maar dan ook alles kun je uitbeelden in video en online verkopen. Het grote voordeel van een online product is dat je geen voorraad hoeft bij te houden. Je hoeft geen producten op te sturen en je kunt gemakkelijk het product aanpassen of uitbreiden zonder dat je een compleet nieuw product hoeft te maken.

Als je een fysieke dvd verkoopt dan kun je niet gemakkelijk de dvd even aanpassen. Of “even” een nieuw hoofdstuk toevoegen of een video verwijderen als deze niet meer up to date is. Met een online product gaat dat super eenvoudig en supersnel.

Camera angst?

Als je angst hebt voor een camera en liever niet jezelf terug ziet op het internet dan kun je er ook voor kiezen om online trainingen te maken aan de hand van een ebook. Of je kiest ervoor dat je alleen gebruik maakt van je stem in combinatie met een schermopname. Je kunt dan een powerpoint presentatie maken en deze afspelen en tegelijk inspreken.

Op die manier hoef je niet voor de camera te staan en kun je zonder zorgen toch een online product verkopen. Het is dan wel belangrijk dat je gebruik maakt van software waarmee je jou beeldscherm kunt opnemen. Als je gebruik maakt van een mac compuer dan kun je gebruik maken van de gratis software Quicktime player.

Kom je zelf liever niet in beeld en maak je liever ook geen gebruik van je eigen stem? Maak dan een e-book en verkoop deze online. Als je vandaag de dag op Bol.com gaat kijken zie je tientallen ebooks te koop aangeboden. Mensen gaan er dan ook langzaam aanwennen dat ze een boek kunnen kopen die ze niet fysiek thuis gestuurd krijgen. Natuurlijk is er altijd een publiek die wel een boek thuis wilt ontvangen, maar die kun je wellicht later bereiken als je groot bent geworden.

Angst voor kopiëren?

Stop! Angst is niet goed en zorgt er juist voor dat je niet gaat ondernemen. Stop met het doemdenken en start met het ondernemen. Je zult waarschijnlijk denken als ik straks een ebook heb gemaakt. dan wordt die verkocht en vervolgens wordt deze door die persoon gratis verstuurt naar zijn vrienden of familie.

Ja dat kan gebeuren, maar je zult ervaren dat dit niet vaak gaat gebeuren. Natuurlijk heb je er een paar tussen die dat gaan doen. Zet je er overheen en start alsnog met het maken van een product!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.