Waarom moet je altijd WordPress updaten?

Vaak krijg ik de vraag van ondernemers waarom ze kun WordPress website moeten updaten. In dit artikel geef ik je vijf redenen waarom je WordPress altijd moet updaten.

Wanneer je meerdere maanden bezig bent geweest met het bouwen van je website of webshop wil je natuurlijk dat je website online blijft staan. Vaak zijn ondernemers bang om een update door te voeren, omdat er in sommige gevallen ook gegevens verloren kunnen gaan met een update.

Video waarom je WordPress altijd moet updaten

Wanneer je liever geen video kijkt kun je ook verder lezen.

1. Beveiliging

De eerste en belangrijkste reden waarom je WordPress moet updaten is de beveiliging. WordPress is vandaag een van de meest gebruikte software systeem om websites te maken.

WordPress marktaandeel groeit dagelijks. En daarom is WordPress interessant voor hackers. Wanneer je WordPress niet update zullen eventuele beveiligingslekken niet worden opgelost in het Content Management Systeem van WordPress.

Iedereen kan namelijk mee werken aan WordPress, omdat het gebruik maakt van een open source code. Daarom is het belangrijk dat je WordPress altijd direct update wanneer er een nieuwe versie uit is.

2. Bugs

Wanneer WordPress met een nieuwe update komt zijn er altijd bugs die worden opgelost. Dit zijn vaak kleine problemen in de software die ervoor zorgen dat je wat minder goed je WordPress website kunt beheren.

In bijna alle updates worden er kleine bugs direct opgelost.

3. Nieuwe mogelijkheden

Naast de beveiliging en het oplossen van bugs worden er ook vaak nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan het CMS. Zo wordt het bijvoorbeeld makkelijker om plugins bij te werken en links te plaatsen in je bericht.

Het toevoegen van links is nu bijvoorbeeld makkelijker geworden. Het enigste wat je nu nog hoeft te doen wanneer je een link wilt toevoegen is het volgende:

  • Kopieer de link waartoe je wilt verwijzen
  • Selecteer de tekst
  • Maak gebruik van de knoppen CRTL + V
  • Je linkt wordt geplaatst achter de geselecteerde tekst

4. Wel of niet compatible

Vandaag de dag werken er dagelijks duizenden mensen aan de software van WordPress. Er worden regelmatig nieuwe thema’s en plugins geïntroduceerd voor WordPress.

In sommige gevallen kan het voorkomen dat WordPress niet direct compatible is met deze nieuwe plugins of thema’s. Daarom zal WordPress op regelmatige basis haar software aanmoeten passen om compatible te blijven met specifieke plugins of thema’s.

Daarnaast kan een update van WordPress er ook voor zorgen dat je website niet meer compatible is met WordPress. Daarom is het altijd belangrijk dat je vooraf van een WordPress update altijd een backup maakt van je website en je database.

5. Snelheid

Het team achter WordPress werkt ook altijd aan de snelheid van WordPress. Het is belangrijk dat de website zo snel mogelijk is. Daarom worden updates vaak ook uitgebreid met snelheid updates die de website sneller en efficiënter maken.

De snelheid van je website is namelijk ook een erg groot onderdeel van SEO. Daarom wordt snelheid in combinatie met WordPress vandaag de dag steeds belangrijker.

Conclusie

Zoals je hierboven kunt lezen is het erg belangrijk om je website up-to-date te houden. Het is belangrijk voor de volgende vijf redenen:

  • Beveiliging
  • Bugs
  • Nieuwe mogelijkheden
  • Wel of niet compatible
  • Snelheid

Wanneer je vragen hebt over het updaten van je website neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.