Wat zijn de voordelen van WordPress?

WordPress.com het blog systeem waarmee je op een gratis manier een blog kunt opzetten. Maar is WordPress.com wel zo handig en wat zijn nu eigenlijk de voordelen van WordPress.org? Een belangrijke vraag die ik in dit artikel ga beantwoorden.

Wat is WordPress?

Laat ik beginnen met de bovenstaande vraag te beantwoorden. WordPress is een software systeem waarmee je een blog, maar ook een website mee kunt bouwen. Het is een Content Management systeem waarmee je op een eenvoudige manier berichten kunt plaatsen, pagina’s kunt aanmaken en afbeeldingen aan pagina’s kunt toevoegen. WordPress is niet moeilijk je moet er alleen even mee gaan werken. Wanneer je exact wilt leren hoe WordPress werkt verwijs ik je naar mijn WordPress cursus.

Voordelen van WordPress

WordPress heeft veel voordelen. Natuurlijk zijn er ook andere systemen waarmee je op een prachtige manier een website of een blog kunt maken, waaronder Joomla. Wil ik toch graag de belangrijkste voordelen met je bespreken.

  • Laat ik beginnen met het belangrijkste. WordPress is super gemakkelijk in gebruik. Natuurlijk is het even wennen als je start met WordPress. Maar een groot voordeel van WordPress is dat je niet technisch onderlegd hoeft te zijn. Wanneer je kunt werken met een programma als Microsoft Word kun je ook artikelen plaatsen op WordPress.
  • Een tweede voordeel van WordPress is de vindbaarheid. De codes van WordPress zijn extreem goed opgebouwd waardoor je website gemakkelijk geïndexeerd word in Google. Hierdoor kun je op een snelle manier gratis bezoekers krijgen op je website.
  • Je hoeft zelf je website niet te stylen. Binnen WordPress heb je de keuze uit tientallen gratis thema’s waarmee je jou website in een handomdraai een ander design mee kunt geven. Binnen de WordPress community werken dagelijks honderden ontwikkelaars aan het bouwen van nieuwe thema’s. Deze thema’s zijn vaak gratis, maar ook de betaalde thema’s zijn enorm goedkoop als je het vergelijkt met het inhuren van een webdesigner.
  • Met meerdere gebruikers bouwen aan je website. Binnen WordPress kun je op een eenvoudige manier extra gebruikers toevoegen aan je website. Met die gebruikers kun je met meerdere mensen artikelen publiceren zonder dat het teveel tijd kost.
  • Snel en gemakkelijk met de tijd mee gaan. Omdat WordPress zo enorm belangrijk is worden er dagelijks nieuwe mogelijkheden toegevoegd. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van een geliefd betaald thema kun je er zeker van zijn dat je maandelijks updates krijgt. Deze updates zijn vaak gratis en zorgen ervoor dat je website met de tijd mee gaat.
  • Zonder kopzorgen elementen toevoegen aan je website met de keuze uit honderden plugins. Plugins zijn stukjes software die je kunt toevoegen aan je website. Hiermee kun je bijvoorbeeld met één druk op de knop een contactformulier toevoegen.
  • Gratis Gratis en Gratis. Het grootste voordeel van WordPress vind ik dat het gratis is. WordPress installeren kost helemaal niks. Het enigste wat je moet hebben is een domeinnaam en een geschikte hosting. Daarna kun je binnen 5 minuten starten met het bouwen van je blog.

Enkele nadelen

Natuurlijk zijn er naast voordelen ook nadelen. Een nadeel van WordPress is bijvoorbeeld het succesvol van WordPress. Hackers zijn geintresseerd in WordPress websites, omdat veel website eigenaren een WordPress website hebben worden er codes geschreven die de WordPress websites uit de lucht kunnen halen. Daarnaast is WordPress een systeem wat je regelmatig moet updaten. Doe je dit niet dan kan dit ervoor zorgen dat je website trager of onveiliger wordt.

Zoals je kunt lezen ben ik razend enthousiast over WordPress. Afgelopen jaren heb ik meer dan 50 websites gebouwd met dit Content Management Systeem. Elke dag leer ik bij en elke dag worden de websites een stukje beter. Wanneer je zelf ook wilt leren hoe je jou webshop of website kunt bouwen kun je altijd contact met mij opnemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.