Waar vind je affiliates die jou product gaan promoten?

Internet ondernemers weten dat ze gebruik moeten gaan maken van affiliates, maar ze weten niet waar ze affiliates kunngen gaan vinden. Gebruik maken van affiliate marketing is vandaag de dag niet extreem moeilijk. Je moet alleen wel gebruik maken van gebruiksvriendelijk affiliate software om het tot een succes te maken.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van internet marketing waarbij een website haar partners beloond als er een verkoop wordt gegenereerd door die partner. Naast dat er een verkoop wordt gegenereerd kan er ook een lead (e-mailadres) of een CPA (Action) worden gemaakt.

De partner krijgen dan van de adverteerders een percentage van het verkoopbedrag. Afhankelijk van het verkoopbedrag kan dit oplopen tot wel 50% van de verkoopwaarden.

Waar vind je affiliates die jou producten willen gaan promoten? Allereerst kun je bij het begin beginnen. Namelijk je huidige klanten. Je kunt je klanten gaan opleiden als ambassadeurs die jou product gaan promoten. Mochten ze dan een klant aanbrengen dan krijgt je huidige klant een percentage van die sale.

Deze vorm van affiliate marketing zie je ook vaak terugkomen bij autodealers. Vaak krijg je bij aankoop van een auto een bon, met een waarde van 100 euro. Als je vriend met die bon een auto gaat kopen bij het specifieke autobedrijf zul jij 100 euro krijgen.

Affiliates zoeken op Google

Naast de mond op mond affiliate marketing kun je ook gewoon gaan Googlen. Het makkelijkste is gewoon zoeken naar websites in jou markt en die website eigenaren gaan benaderen om jou product te gaan promoten.

Vaak hebben websites in jou markt helemaal geen product en is het gewoon een hobby. Deze website eigenaren willen dan vaak wel wat extra geld verdienen en zullen dan ook met plezier jou product op hun website plaatsen.

Ook voor het bedrijf Florentina Yoga maken wij gebruik van deze methode. De afgelopen jaren hebben wij tientallen actieve blogs gevonden die onze producten promoten.

Affiliate netwerken

Je kunt natuurlijk ook affiliates, beter gezegd, publishers zoeken op affiliate netwerken. Deze netwerken hebben vaak een overzicht van alle publishers in een bepaalde categorie. Deze publishers kun je dan benaderen via het netwerk, of je kunt er zelf contact mee opnemen via het contact formulier op die specifieke website.

Het zoeken en het contacteren van affiliates, publishers, is niet moeilijk. Het kost alleen veel tijd en je moet er constant achteraan zitten. Het grote voordeel van affiliates is dat ze gewoon echt geld op kunnen leveren. Wat zou dat voor jou bedrijf betekenen als je 10 actieve affiliates hebt die dagelijks 1 verkoop per dag realiseren voor jou onderneming?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.