Tool: Winst bekijken in WooCommerce Rapporten

Hoe handig kan het zijn als je de winst van je producten in je rapporten kunt bekijken. Helaas is dit niet standaard bij WooCommerce en zul je gebruik moeten maken van een plugin van WooThemes. 

In de WooCommerce rapporten kun je alleen de netto verkoop van een bepaalde periode bekijken, maar in werkelijkheid is dit de netto omzet die je hebt behaald in je webshop. Dit is natuurlijk geen netto winst.

Hieronder leg ik je uit hoe je de totale winst kunt bekijken in je WooCommerce rapporten als je gebruik maakt van onderstaande methode.

Cost of Goods

De plugin Cost of Goods is een plugin ontwikkeld door WooThemes. Met deze plugin krijg je een nieuw rapport waar je ook de totale winst kunt bekijken.

Woocommerce cost of goods winst

Voordat je inzicht kunt krijgen in de netto winsten zul je eerst per product de kostprijs moeten opgeven. Dit doe je door te gaan naar het algemeen tabblad op je productpagina van je artikel. Hier zie je de optie Cost of Good staan waarin je de prijs invult.

Deze optie verschijnt ook bij variabele producten. Het is iets meer zoeken, maar je zult het snel vinden.

kostprijs invoeren product

Bestellingen die al gedaan zijn?

Hoe zit het met de winst bekijken in de WooCommerce rapporten voor de bestellingen die al gedaan zijn? Gelukkig heeft WooCommerce hier over nagedacht. Je kunt er namelijk voor kiezen om de oude bestellingen ook de winst in op te nemen.

Bestellingen overschrijven met winst

Je hebt de mogelijkheid om de oude bestellingen te overschrijven en de rapporten aan te passen. Selecteer de optie “Apply costs to orders that do not have costs set. Als je voor die optie gaat dan worden de rapporten aangepast en wordt de winst berekend voor je producten als je de winst hebt opgegeven.

Als je kiest voor de tweede optie: “Apply costs to all orders, overriding precious costs”, dan worden ook al je oude inkoopsprijzen overschreven. Dit raad ik je niet aan, omdat dan de winst bekijken woocommerce rapporten wel eens anders kunnen zijn.

Hopelijk heb je er wat van geleerd hoe je nu beter de winst in je WooCommerce rapporten kunt bekijken. Maak jij al gebruik van deze optie in je webwinkel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.