Titels schrijven voor het internet

De aandacht van je bezoeker is schaars op het internet. Waarschijnlijk ken je de twee seconden regel. De bezoeker beslist in twee seconden of hij of zij wel of niet op je website blijft. 

Door goed gebruik te maken van titels kun je ervoor zorgen dat je bezoeker langer op je website blijft. Om dit voor elkaar te krijgen moet je titel uit minimaal twee elementen bestaan.

  • De titel moet intrigerend en uitnodigend zijn
  • Het moet bewijzen aan je bezoekers dat ze op de juiste plaats zijn.

Tip 1:

Maak gebruik van woorden als 7 Tips, 8 Oplossingen of 10 Manieren in je titel. Deze woorden vallen vaak op bij de consument. Hij of zij is bijna altijd opzoek naar een oplossing voor een probleem. Als je tips geeft dan denkt de consument dat hij bij jou de oplossing voor het probleem gaat vinden.

Tip 2:

Maak gebruik van hoofdletters. Je belangrijke woorden geef je een hoofdletter. Het is niet de bedoeling dat je de titel volledig in hoofdletters schrijft, maar enkel de belangrijke kernwoorden.

Tip 3:

Maak je titel niet te lang. Zeker niet te lang voor de Yoast plugin. Kies voor maximaal 65 tekens als je gebruik maakt van de SEO plugin wordt je titel vanzelf rood als hij te lang is.

Tip 4:

Wees realistisch en schrijf waar je artikel over gaat. Maak de titel niet mooier dan dat hij is. Kies voor een bijpassende titel bij je artikel en niet een opvallende titel.

Hoe zorg je ervoor dat titels opvallen?

Als je eenmaal titels hebt geschreven die intrigerend en uitnodigend zijn dan moet je de titels de juiste plaats geven op je website.

Om ervoor te zorgen dat ze de meeste opvallen kun je rekening houden met onderstaande elementen.

  • Maak de grootte van de titel 2 of 4 keer zo groot als de normale tekst
  • Centreer de titel eventueel in het midden
  • Geef de titel een andere kleur dan de rest van je normale tekst

Heb je nog vragen over het maken van converterende titels? Laat dan hieronder een reactie achter. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.