Worden mijn teksten of website gekopieerd?

Worden mijn artikelen of mijn website gekopieerd door iemand? Plagiaat met het gevolg duplicaat content dat wil je niet op het internet. Hiermee krijg je een lagere SEO score van Google. Google ziet namelijk twee keer dezelfde content op het internet staan. 

Controleer daarom eens per maand of je website teksten gekopieerd worden. Het controleren kan heel gemakkelijk. De eerste methode is het makkelijkst.

Gebruik Google

Je kunt Google heel goed gebruiken om duplicate content op te zoeken. Het enigste wat je moet doen is een alinea van jou website kopiëren en deze in het zoekvenster van Google plaatsen.

  • Kopieer een paraaf van je website
  • Plak deze in Google
  • Zoek de overeenkomsten

Zie je in het overzicht van google meerdere dik gedrukte woorden en soms zinnen die bijna compleet hetzelfde zijn. Dan heb je iemand te pakken die jou teksten aan het kopiëren is van jou website.

Gebruik een website

Je kunt ook een website gebruiken namelijk copyscape. Copyscape is een tool waarmee je websites kunt scannen op duplicate content. Wil je dat deze tool de complete website scant dan moet je wel gebruik maken van de betaalde variant, copyscape premium.

Heb je iemand gevonden die jou teksten heeft gekopieerd? Volg dan onderstaande stappen om te vragen of hij of zij de content wilt verwijderen.

  • Zoek de contact pagina
  • Schrijf een e-mail en vraag hem om de content te verwijderen

Als de website eigenaar niet reageert dan kun je via de website Sidn de contactgegevens achterhalen van de webmaster. Reageert deze ook niet dan kun je het hosting bedrijf op de hoogte stellen. Via Sidn kom je er ook achter wat de hosting is van de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.