Hoe de sorteervolgorde van je producten aanpassen?

Hoe kun je de volgorde van je producten aanpassen op je categorieën pagina? Je wilt namelijk sommige producten voor een ander product tonen. Binnen WordPress kun je dit gemakkelijk oplossen. 

Allereerst moet je natuurlijk inloggen op je WordPress webshop. Vervolgens ga je naar Producten > Producten en selecteer je de optie sorteervolgorde.

Producten sorteren woocommerce

Je krijgt nu een overzicht met alle producten van je webshop. Belangrijk is dat je via de scherminstellingen het aantal producten aanpast. Standaard staat het aantal op 20 producten per pagina. Bij het sorteren van meerdere producten kan het handig zijn wanneer je dat aantal verhoogd.

Je kunt er ook voor kiezen om de producten per categorie te sorteren. Dit doe je doormiddel van de filter knop te selecteren bij de categorieën.

Sorteervolgorde producten aanpassen

Producten handmatig volgorde aanpassen

Nadat je het producten aantal hebt aanpast en eventueel een categorie hebt geselecteerd kun je gaan starten met het sorteren van je producten. Je kunt ervoor kiezen om dit handmatig te doen. Je sleept als het waren het product naar de andere positie, hierboven zie je een voorbeeld. Je kunt er ook voor kiezen om de sorteervolgorde handmatig aan te passen door het product snel te bewerken en handmatig de volgorde aan te passen.

Handmatig sorteervolgorde aanpassen

Het kan zijn dat je eerst alle producten een volgorde moet meegeven totdat je volgorde pas correct wordt weergegeven op je webshop.

Voor meer informatie over het aanpassen van de sorteervolgorde van je producten verwijs ik je naar onderstaande video. In deze video laat ik je zien hoe je stap voor stap de volgorde kunt aanpassen.

Mocht je vragen hebben over hoe je producten kunt sorteren op je webshop. Laat dan vrijblijvend hieronder een reactie achter.

Wanneer je meer wilt leren over hoe je jou eigen webshop kunt bouwen neem dan een kijkje op onze webshop cursus pagina. In deze cursus leer ik je hoe je stap voor stap je eigen webshop kunt bouwen.

11 reacties op “Hoe de sorteervolgorde van je producten aanpassen?

 1. R Wilting zegt:

  Goedendag,

  Is het ook mogelijk om in 1x alle producten te sorteren, bv op naam ?? want als je meer dan 300 producten hebt is het nogal veel werk om alles handmatig te sorteren.

  Groetjes

  • Maarten Hendrix zegt:

   Goedemorgen, het is zeker mogelijk om meerdere producten te sorteren. Je kunt ze selecteren en dan vervolgens met een bulk actie sorteren. Succes!

 2. An zegt:

  Hallo, is het ook mogelijk om per categorie een andere indeling te maken? Ik wil namelijk op mijn categorie pagina (nieuw) alle nieuwe producten eerst tonen en bij andere categorieen zelf bepalen wat de volgorde moet zijn.

  Gr, An

 3. Kiki zegt:

  Goedendag Maarten,

  Wanneer ik mijn producten op volgorde wil zetten en naar snel bewerken ga staat er bij mij geen kopje met “volgorde”. Waar kan dit aan liggen?

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Kiki,
   Bedankt voor je reactie. Je moet eigenlijk niet naar snel bewerken gaan, maar gewoon direct op producten sorteren klikken wanneer je in het overzicht van je WordPress producten zit.
   Succes!

 4. wil van der holst zegt:

  Hallo,
  Is het ook mogelijk om de categorien te sorteren?
  Ik heb begrepen dat je ze kunt slepen, maar als je veel (sub)categorien hebt kan ik niet van de laatst categorie pagina naar de eerste pagina slepen.
  Is hier een trukje voor?

  Alvast bedankt, Wil

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Wil, bedankt voor je reactie. Wanneer je heel veel categorieen hebt wordt het ‘verslepen’ inderdaad altijd wat lastiger. Je kunt het standaard aantal zichtbare categorieen aanpassen naar meer dan 20. Dit doe je via de scherminstellingen bij categorieen (dit staat rechtsboven aan). Maak hier eens 100 van en dan zul je zien dat je wel de onderste categorie helemaal naar boven kunt slepen. Succes!

 5. Mireille zegt:

  Beste Maarten,
  Ik heb de producten gesleept in de volgorde die ik wil hebben. Als ik in de totale webshop kijk, klopt deze volgorde ook. Als ik echter zoek op een specifiek spel, dan krijg ik alle gerelateerde producten te zien, maar niet in de volgorde die ik heb aangegeven. Ook de volgorde die bij geavanceerd is gegeven wordt niet gehanteerd en ook niet ‘het nieuwste spel eerst’. Waar wordt de volgorde in deze stap wel op gebaseerd en hoe kan ik ervoor zorgen, dat ik de volgorde ook kan beïnvloeden op onderliggende pagina’s?

  • Maarten Hendrix zegt:

   Hi Mireille, bedankt voor je reactie en een terechte vraag.
   De volgorde op die specifieke pagina’s is in jullie geval/thema waarschijnlijk gebaseerd op ID nummer.
   Zou je mij een voorbeeld pagina kunnen doorsturen welke je hebt aangepast.
   + een titel van een spel die je dan zoekt en wat je dan graag anders wilt hebben.
   Aan de hand daarvan kan ik iets specifieker zijn en wellicht dan een tip geven hoe je dit kunt oplossen.
   Ik zie met plezier je reactie tegemoet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.