Scroll bar kwijt op de editor pagina? Verander de hoogte van je bericht!

Is jou het al opgevallen? WordPress maakt geen gebruik meer van de scrollbar op je pagina en bericht als je het artikel aan het schrijven bent.

Sinds de update naar WordPress 4.0 heeft WordPress een zogenaamde Afleidingsvrije-modes geactiveerd als optie. Hierdoor worden er specifieke elementen geëlimineerd van je pagina bewerker.

Bijvoorbeeld de scrollbar, maar ook de knop op de afleidingsvrije modus te activeren.

Voor sommige gebruikers is dit fijn. Je hoeft namelijk niet meer eindeloos lang te scrollen als je een heel lang artikel hebt geschreven. Het WordPress vlak waar je in schrijft die veranderd namelijk automatisch mee.

Ik kan mij ook voorstellen dat sommige gebruikers wat minder blij zijn dat de scrollbar weg is. Je kunt deze scrollbar eenvoudig weer activeren door gebruik te maken van de scherminstellingen.

Om de instellingen weer terug te krijgen zoals die was voor de WordPress update 4.0 moet je de afleidingsvrije-modus weer deactiveren.

Afleidingsvrije-modus weer deactiveren

Om de modus te deactiveren moet je eerst klikken op de optie Scherminstellingen.

Vervolgens zie je onderaan de scherminstellingen “Overige instellingen” staan. Daaronder staat Afleidingsvrije-modus activeren. Standaard staat deze optie nu aangevinkt. Deze optie vink je uit.

Afleidingsvrije modus deactiveren

Je krijgt nu automatisch de scrollbar weer terug. Je kunt er nu wel voor kiezen om rechts onderin bij je editor venster het venster vlak te vergroten. Dit kan ervoor zorgen dat je gemakkelijker de teksten kunt lezen en aanpassen.

Wil je meer WordPress tips? Neem dan een kijkje op onze blog.

WordPress scherminstellingen dashboard aanpassen
Hoe een WordPress bericht verbergen op de homepagina?

Wist jij dat de instellingen veranderd waren na de WordPress 4.0 update? Ik ben erg benieuwd of het jou is opgevallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.