Scherminstellingen van je WordPress dashboard aanpassen

Je hebt WordPress (WooCommerce) geïnstalleerd maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Je ziet tientallen opties en je weet eigenlijk niet wat dit allemaal betekent. Je kan je dashboard eenvoudig anders inrichten door de scherminstellingen aan te passen. Op deze manier krijg je een duidelijk overzicht van alle functies die WordPress heeft.

Scherminstellingen

Je hebt de keuze uit tientallen opties die je aan en uit kunt zetten:

WordPress:
– Welkom
– Op dit moment
– Pretty Link Quick Add
– Recente reacties
– Binnengekomen links
– Plugins
– QuickPress
– Recente concepten
– WordPress site
– Overig WordPress nieuws

WooCommerce: scherminstelling bericht of pagina
– WooCommerce op dit moment
– WooCommerce recente bestellingen
– WooCommerce Recente Reviews
– Maandelijkse verkopen

Zoals je hierboven ziet kan je een heleboel instellingen uitzetten om je dashboard overzichtelijker te maken. Deze aanpassing kan je ook doen bij de standaard pagina’s en bij de berichten pagina van je WordPress site. Ook als je de scherminstellingen van je berichten pagina wilt veranderen moet je rechts bovenin klikken op scherminstellingen. Hier kan je dan bijvoorbeeld bij je berichten overzicht de tags, de slug en bijvoorbeeld de categorieën uitschakelen.

Gebruik je de website alleen voor jezelf dan snap je binnen 1 a 2 weken wel waar alle functies voor bedoelt zijn. Laat je echter ook andere medewerkers werken met jou wordpress website of wordpress webshop dan is het aan te raden zoveel mogelijk functies / opties uit te schakelen om het overzicht te bewaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.