Hoe je restaurant website optimaliseren voor Google?

Je hebt een restaurant en wilt een website laten bouwen of je wilt zelf je website bouwen. Houd dan zeker rekening met de volgende kenmerken waar je website zeker aan moet voldoen.

Potentiële klanten kijken steeds vaker eerst online naar je website voordat ze een reservering maken bij jouw restaurant.

1. Contact gegeven

Als je een website hebt voor je restaurant zorg er dan voor dat je adres gegevens en telefoon gegevens duidelijk zichtbaar zijn in één oogopslag.

2. Mobiel of tablat responsive

Zorg er voor dat je website geoptimaliseerd is voor smartphones en voor tablat. Steeds meer potentiële klanten zijn onderweg en bekijken jouw website op hun telefoon.

3. Mooie foto’s

Laat mooie foto’s maken door een professionele fotograaf voor je website. Zorg ervoor dat het interieur goed op de foto’s staat en dat je potentiële bezoeker zo getriggerd wordt dat hij of zij wel langs wilt komen om het interieur te bewonderen.

4. Menukaart

Bezoekers van je restaurant willen je menukaart zien voordat ze een reservering maken voor jouw restaurant. Zorg ervoor dat de menukaart visueel geoptimaliseerd is en aantrekkelijk is om te bekijken. Let hierbij op dat het makkelijk te lezen is, ook op een iets kleiner beeldscherm.

Hier een voorbeeld plugin die je kunt gebruiken voor je menukaart op WordPress restaurant website.

5. Klant beoordelingen

Ook klant beoordeling zijn extreem belangrijk. Ik betrap mijzelf er ook vaak op dat ik deze eerst check voordat ik over ga tot een reservering van een tafel bij een restaurant.

6. Online reserveringen

Tot slot moet je restaurant website ook beschikken over een mogelijkheid waar consumenten online reserveringen kunnen maken. Hiermee maak je het voor je potentiële klanten makkelijker om een  tafel te boeken in jouw restaurant.

Hieronder vind je twee mooie themas die je kunt gebruiken voor je restaurant.
– Rosa Theme
– The Restaurant Theme

Mocht je nu vragen hebben over hoe je zelf een website bouwt voor je restaurant. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.